ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ από τους μελισσοκόμους στην Κρήτη!!! Διαλύουν και το μέλι – ΒΙΝΤΕΟ

Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του Ηρακλείου πραγματοποίησαν οι μελισσουργοί...

Εξαφανίζεται το μέλι στην Κρήτη που παράγουν με κόπο, έξοδα, θυσίες και πάρα πολύ δουλειά οι περίπου 3.500 μελισσοκόμοι του νησιού, στέλνοντας προς την κυβέρνηση μηνύματα αντίστασης και δυναμικών κινητοποιήσεων, αν δε σταματήσει άμεσα τα κυκλώματα νοθείας του εξαιρετικού μας προϊόντος, σε συνδυασμό και με την οικονομική στήριξη του κλάδου, που καταρρέει χρόνο με το χρόνο, έχοντας συν τοις άλλοις να αντιπαλέψει και την κλιματική αλλαγή που αφανίζει τις μέλισσες. Σήμερα, η παραγωγή του μελιού στην Κρήτη, από τις 250.000 δηλωμένες κυψέλες και τα 10 έως 12 κιλά ανά κυψέλη, ανέρχεται στα 2,5 έως 3 εκατομμύρια κιλά μελιού, με βάση τα στοιχεία του μοναδικού μελισσοκομικού συνεταιρισμού της Κρήτης, που εδρεύει στο Ηράκλειο.

«Χάνουμε την παραγωγή μας χρόνο με τον χρόνο», είπαν χθες Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, δεκάδες μελισσοκόμοι της Κρήτης. Πραγματοποίησαν προ συγκέντρωση στο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου και έκαναν μηχανοκίνητη πορεία μέχρι τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, όπου και επίδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Οι κρητικοί επικαλούνται την δήθεν κλιματική αλλαγή, ενώ αυτά που ζητάνε να γίνουν, ίσως δεν είναι όλα προς το όφελός τους!

scr

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί