Σφίγγει ο κλοιός και όποιος αντέξει! Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων η Ένωση Ιταλικών Βιομηχανιών

Η Ένωση Ιταλικών Βιομηχανιών τάχθηκε επίσημα υπέρ του «πράσινου πιστοποιητικού εμβολιασμένου» και του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων.

«Ήμασταν ανέκαθεν υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Τα κόμματα, όμως, δεν έχουν πετύχει σχετική συμφωνία και εμείς πρέπει να εγγυηθούμε την ασφάλεια των χώρων εργασίας. Κάτι που απαιτείται τόσο για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, όσο και για να μην τεθεί σε κίνδυνο η οικονομική ανάκαμψη», δήλωσε ο πρόεδρος των Ιταλών βιομηχάνων Κάρλο Μπονόμι.

Παράλληλα με την επέκταση του «πράσινου πιστοποιητικού» σε όλους τους χώρους εργασίας, η Ένωση Ιταλικών Βιομηχανιών ζήτησε από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι το ιταλικό δημόσιο να αναλάβει το κόστος διεξαγωγής των «γρήγορων τεστ» για όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Tα συνδικάτα της χώρας, από την μεριά τους, τάσσονται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Σε ό,τι αφορά την χρήση του «πιστοποιητικού», όμως, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζητούν να μην τίθενται υπό αμφισβήτηση, στην φάση αυτή, τα δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων, όπως, για παράδειγμα, η πρόσβαση σε καφέ και εστιατόρια στο εσωτερικό των διαφόρων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, προκαλεί ανησυχία στην Ιταλία η είδηση ότι περίπου 1.000 γιατροί, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί, συνεχίζουν να ασκούν κανονικά το επάγγελμά τους και να επισκέπτονται ασθενείς. Σύμφωνα με τον Τύπο, μέχρι αυτή την στιγμή μόνον 40 Ιατρικοί Σύλλογοι, σε σύνολο 106, γνωρίζουν πόσα μέλη τους έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί