«Σενάριο μαζικής πείνας: Το μεγαλύτερο μέρος της Αμερικής είναι εντελώς απροετοίμαστο»

Θα γίνει ξαφνικά! ΜΜΕ προτοιμάζουν τους Αμερικανούς

Την ώρα που ο πλανήτης ζει σε αβεβαιότητα, ΜΜΕ στις ΗΠΑ προετοιμάζουν τον αμερικανικό πληθυσμό για άγρια σενάρια!

Όπως γράφουν:

Η έννοια της μαζικής πείνας δεν ήταν στην πρώτη γραμμή της αμερικανικής κοινωνίας για πολύ καιρό. Ακόμη και κατά την διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης (1929), οι ΗΠΑ ήταν κατά πλειοψηφία αγροτικές και οι περισσότεροι άνθρωποι ήξεραν πώς να ζουν από την γη. Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ δεν υπέστησαν ποτέ πραγματικό εθνικό λιμό. Υπήρξαν μικρότερες περιφερειακές περιπτώσεις πείνας (όπως κατά τη διάρκεια του Dust Bowl την δεκαετία του 1930), αλλά τίποτα δεν πλησιάζει τόσο πολύ τα είδη λιμών που έχουμε δει στην Ασία, το Ανατολικό Μπλοκ, την Αφρική ή τη Μέση Ανατολή τα τελευταία 100 χρόνια .

Ακόμη και οι Δυτικοευρωπαίοι αντιμετώπισαν μεγάλους λιμούς κατά τη διάρκεια των Παγκοσμίων Πολέμων (όπως ο ολλανδικός λιμός) και αυτή η εμπειρία έχει αφήσει ένα αποτύπωμα στην συλλογική τους συνείδηση. Οι περισσότεροι Αμερικανοί, από την άλλη, δεν το καταλαβαίνουν. Επειδή ζούσαμε σε σχετική ασφάλεια και οικονομική ευημερία για τόσο καιρό, η ιδέα του να πρέπει να μείνουμε χωρίς φαγητό φαίνεται «γελοία» σε πολλούς ανθρώπους. Όταν έρχεται στο τραπέζι η έννοια της οικονομικής κατάρρευσης, χλευάζουν και την αποκαλούν «θεωρία συνωμοσίας».

Σε σύγκριση με τη Μεγάλη Ύφεση, ο πληθυσμός των ΗΠΑ σήμερα έχει απομακρυνθεί εντελώς από τη γεωργία και δεν έχει ιδέα τι σημαίνει να ζεις από την γη. Αυτά δεν είναι πράγματα που μπορεί κανείς να μάθει σε λίγους μήνες από βιβλία και βίντεο! Απαιτούν χρόνια εμπειρίας!

(…)

Το πιστωτικό κραχ του 2008-2009 σίγουρα βοήθησε να αφυπνιστούν κάποιοι. Στη συνέχεια, η πανδημία του Covid, τα lockdown και τα ιατρικά μέτρα συγκλόνισαν ακόμα περισσότερους Αμερικανούς!.

(…)

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε περίπτωση λιμού δεν είναι ότι μεμονωμένοι Αμερικανοί δεν γνωρίζουν την απειλή. Το πρόβλημα είναι ότι οι υποδομές και τα υλικοτεχνικά μας συστήματα έχουν σχεδιαστεί για να αποτύχουν και ο μέσος πολίτης δεν μπορεί να κάνει πολλά για αυτό.

Οποιαδήποτε διακοπή, ανεξάρτητα από το πόσο μικρή είναι, θα μπορούσε να διακόψει τις προμήθειες σε μια πόλη ή πόλη για μέρες ή εβδομάδες. Έπειτα, υπάρχει η αλληλεξάρτηση που προκύπτει με τα τρόφιμα που παράγονται εκτός των περισσότερων πολιτειών. Εάν το κράτος σας δεν έχει μια σταθερή γεωργική βάση, τότε θα βασίζεται σε εξωτερικές πηγές τροφίμων κατά την διάρκεια μιας κρίσης. Ποιες εγγυήσεις υπάρχουν ότι η περιοχή σας θα μπορέσει να εξασφαλίσει τρόφιμα από αλλού;

Επιπλέον, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, ακόμη και εκείνοι που προετοιμάζονται, δεν έχουν βιώσει ποτέ ξανά γεγονότα μεγάλης κλίμακας λιμοκτονίας. Είναι δύσκολο να προσαρμοστεί κανείς πνευματικά σε μια απειλή που δεν έχει δει ποτέ.

Δείτε πόσες μέρες μπορείτε να μείνετε χωρίς να φάτε (απλώς φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό). Το μάξιμουμ ήταν επτά ημέρες (μετά από μήνες εξάσκησης) και αυτό που διαπίστωσαμε ήταν ότι μετά την τρίτη μέρα οι πόνοι της πείνας σταματούν πραγματικά εντελώς. Δεν τρελαίνεσαι, δεν γίνεσαι βίαιος. Το πολύ μπορεί να κουραστείτε, αλλά επίσης θα εκπλαγείτε με το πόσο δυναμώνει η σκέψη σας και πόση ενέργεια έχετε ακόμα.

Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να επιβιώσει για τρεις εβδομάδες ή περισσότερο χωρίς ούτε μια μπουκιά τροφής. Ίσως ο αρχικός πανικός για πιθανή πείνα είναι αυτό που προκαλεί την μεγαλύτερη βία κατά την διάρκεια της πείνας. Οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν την πείνα και χάνουν τα μυαλά τους μέσα στις πρώτες τρεις ημέρες. Οι πόνοι στο στομάχι και η ομίχλη πρώτου σταδίου τους αναγκάζουν να αντιδρούν χωρίς σκέψη και αυτό οδηγεί σε εκτεταμένες ταραχές και άλλα γεγονότα κρίσης που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην ιστορία κατά την διάρκεια της έλλειψης τροφίμων.

Καλό είναι να έχετε κάποιες αποθήκες λίπους στο σώμα σας. Όταν φτάνεις στο σημείο της απώλειας μυών και της στέρησης οργάνων, τότε είναι που τα πράγματα αλλάζουν και εμφανίζεται η πιθανότητα θανάτου. Η εξοικείωση με το αίσθημα της αληθινής πείνας θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τον πανικό, αν συμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον.

(…)

Τα αρχικά στάδια της κατάρρευσης πρόκειται να είναι ένα σοκ για πολλούς Αμερικανούς. Θα μπορούσε να είναι ένα γεγονός, μια οικονομική κατάρρευση, μια κατάρρευση της εφοδιαστικής αλυσίδας κ.λπ., αλλά ο πανικός που σχετίζεται με την πείνα θα είναι πάντα παρών. Οι άνθρωποι που κατανοούν την φύση του λιμού μπορούν να αποφύγουν τον πανικό και να οργανωθούν για ασφάλεια. Θα επιβιώσουν και θα ευδοκιμήσουν. Οι άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν την πείνα θα φρικάρουν την πρώτη εβδομάδα χωρίς φαγητό και θα κάνουν επιζήμια λάθη.

Η ψυχική ετοιμότητα είναι εξίσου σημαντική με τη φυσική ετοιμότητα. Να το έχετε υπόψη σας καθώς προχωράμε σε αβέβαιες στιγμές.

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί