«Σεισμός» στον πλανήτη: Ιδρύεται Task Force της τεχνητής νοημοσύνης

Ποιοί θα είναι οι αρχικοί τομείς, με τους οποίου θα ασχολείται σε κρατικό επίπεδο...

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ συγκροτεί για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ μια ομάδα εργασίας (TASK FORCE) που θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να… υπερασπιστεί τις κρίσιμες υποδομές και τα συμφέροντα του αμερικανικού κράτους, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Αλεχάντρο Μαγιόρκας.

«Διευθύνω την δημιουργία της πρώτης Task Force Τεχνητής Νοημοσύνης του Υπουργείου μας που θα οδηγήσει συγκεκριμένες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης για να προωθήσουμε τις κρίσιμες αποστολές μας για την εσωτερική ασφάλεια», δήλωσε ο Mayorkas στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων.

Η ειδική ομάδα θα ενισχύσει με την τεχνητή νοημοσύνη την ακεραιότητα των αλυσίδων εφοδιασμού και του εμπορίου των ΗΠΑ, πρόσθεσε. Με λίγα λόγια η τεχνητή νοημοσύνη θα ασχολείται ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ!!!!

«Θα επιδιώξουμε να αναπτύξουμε τεχνητή νοημοσύνη για να ελέγξουμε πιο αποτελεσματικά το φορτίο, να εντοπίσουμε την εισαγωγή αγαθών που παράγονται με καταναγκαστική εργασία και να διαχειριστούμε τους κινδύνους», είπε ο γραμματέας.

Η ειδική ομάδα θα υποστηρίξει επίσης την αποστολή του DHS για την πρόληψη της ροής φαιντανύλης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αποστολή καλύπτει επίσης την αντιμετώπιση της «πολύπλευρης απειλής» που θέτει η Κίνα, πρόσθεσε ο Μαγιόρκας.

Τέλος, όπως τόνισε: «Θα εφαρμόσουμε την τεχνητή νοημοσύνη σε ψηφιακά εγκληματολογικά εργαλεία για να βοηθήσουμε στον εντοπισμό και την διάσωση θυμάτων διαδικτυακής σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος.  Επίσης θα ασφαλίζουμε υποδομές ζωτικής σημασίας». 

Η Task Force θα αναφέρει τακτικά στον Γραμματέα Mayorkas το έργο της και τις προσπάθειες της τεχνητής νοημοσύνης σε όλο το φάσμα.

Με μία φράση: Δίνουν στην Τεχνητή Νοημοσύνη κρατικές δραστηριότητες και μία TASK FORCE για να την… επιβλέπει!!!

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί