Σε βαθιά ύφεση κινδυνεύει να πέσει η Βρετανία λόγω αυξήσεων των επιτοκίων – Λένε ότι είναι απαραίτητο

Ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών,Τζέρεμι Χαντ, λέει ότι η Τράπεζα της Αγγλίας πρέπει να περιορίσει τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό (με νέες αυξήσεις στα επιτόκια) ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι η χώρα θα βυθιστεί σε ύφεση!!!

Ο καγκελάριος έστειλε το σκληρό μήνυμα καθώς προειδοποίησε ότι ο μόνος δρόμος για την «ευημερία» είναι ο έλεγχος των αυξανόμενων τιμών.

Αν και τα επίσημα στοιχεία αυτής της εβδομάδας έδειξαν ότι ο μετρικός πληθωρισμός του ΔΤΚ (Δεικτη Τιμών Καταναλωτή) μειώθηκε τελικά σε μονοψήφια νούμερα – αντανακλώντας τη χαλάρωση του ενεργειακού κόστους – το βασικό επιτόκιο στην πραγματικότητα αυξήθηκε λόγω της αύξησης των λογαριασμών τροφίμων. 

Οι τρομοκρατημένες αγορές ανταποκρίθηκαν με αυξημένες προσδοκίες για τα επιτόκια, με το επίπεδο να αναμένεται πλέον ευρέως να φτάσει το 5,5%. Υπήρχαν προηγουμένως ελπίδες ότι το σημερινό 4,5 τοις εκατό θα ήταν η κορυφή.

Οι κάτοχοι στεγαστικών δανείων στη Βρετανία βλέπουν ήδη τρομαγμένοι τον αντίκτυπο από την άνοδο των επιτοκίων. 

Ο «μόνος δρόμος προς τη βιώσιμη ανάπτυξη» η αύξηση των επιτοκίων…

Σε συνέντευξή του στο Sky News σήμερα, ο κ. Χαντ είπε ότι  ο «μόνος δρόμος προς τη βιώσιμη ανάπτυξη» είναι η μείωση των υψηλών τιμών πίσω από την κρίση κόστους ζωής.

Είπε ότι είναι απαραίτητο να δοθεί προτεραιότητα στα μέτρα για την επιβράδυνση της αύξησης των τιμών, ακόμη και αν οι αυξήσεις των επιτοκίων βλάψουν την οικονομία.

Ο Τζέρεμι Χαντ υποστήριξε την Τράπεζα της Αγγλίας για την αντιμετώπιση του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού – ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα βυθίσει τη χώρα σε ύφεση

Αν και τα επίσημα στοιχεία αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι ο μετρικός πληθωρισμός του ΔΤΚ μειώθηκε τελικά σε μεμονωμένα νούμερα – αντανακλώντας τη χαλάρωση του ενεργειακού κόστους – το βασικό επιτόκιο στην πραγματικότητα αυξήθηκε λόγω της αύξησης των λογαριασμών τροφίμων

Οι τρομοκρατημένες αγορές ανταποκρίθηκαν με αυξημένες προσδοκίες για τα επιτόκια, με το επίπεδο να αναμένεται πλέον ευρέως να φτάσει το 5,5%. Υπήρχαν προηγουμένως ελπίδες ότι το σημερινό 4,5 τοις εκατό θα ήταν η κορυφή ΤΑΣΗ

Ερωτηθείς εάν αισθάνεται άνετα με τη δράση της Τράπεζας για να μειώσει τον πληθωρισμό, ακόμη κι αν αυτό θα μπορούσε να επισπεύσει μια ύφεση, ο κ. Χαντ είπε: «Ναι, γιατί τελικά ο πληθωρισμός είναι πηγή αστάθειας.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί