Σε ποιο δήμο μπαίνει στη ζωή των κατοίκων η “βιώσιμη μικροκινητικότητα” και το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων με GPS

Η μικροκινητικότητα θα μπει σύντομα στη ζωή των κατοίκων των Μεγάρων, καθώς ο δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης υπέγραψε τη σύμβαση με τίτλο «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων στον δήμο Μεγαρέων».

Αυτή περιλαμβάνει την προμήθεια 30 ηλεκτρικών ποδηλάτων και 5 σταθμών φόρτισης, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στην κεντρική πλατεία Βασιλέως Κωνσταντίνου, στην πλατεία Αντιστάσεως, στον ‘Αγιο Ιωάννη Θεολόγο, στην πλατεία Σωτήρος και στην πλατεία Αγίου Ιωάννη Γαλιλαίου.

   Η χρήση των ποδηλάτων θα είναι δωρεάν για όλους τους δημότες, ενώ κάθε ποδήλατο θα διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα GPS για τον εύκολο εντοπισμό του σε περίπτωση απώλειας.

   Το έργο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΕΣΠΑ 2014-2020 με προϋπολογισμό 199.800 ευρώ.

   «Στοχεύει στην ενίσχυση της μικροκινητικότητας, ως εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης, που θα συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων και φυσικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σταμούλης και πρόσθεσε: «Εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του συστήματος, του οποίου τη συντήρηση και διαχείριση θα αναλάβει εξ ολοκλήρου η ανάδοχος εταιρεία».

   Ο δήμαρχος Μεγαρέων είπε τέλος, πως με την επόμενη προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων, αυτά θα τοποθετηθούν στη Νέα Πέραμο.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί