Σχεδιάζουν νέα μέτρα από Δευτέρα για την Όμικρον παρά τις προβλέψεις των ειδικών που “ακούει” η κυβέρνηση

Νέα μέτρα είναι στο τραπέζι παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί που ακούει η κυβέρνηση αλλά και η ίδια η υφυπουργός υγείας, λένε πως η Όμικρον φτάνει στο τέλος της κι ότι σε δύο με τρεις εβδομάδες οι αριθμοί θα ξεκινήσουν να υποχωρούν (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Έτσι παρά τους ειδικούς που επικαλούνται λένε πως η μετάλλαξη Όμικρον «σαρώνει» με χιλιάδες νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Τα μέτρα που σχεδιάζονται από Δευτέρα να επιβληθούν αφορούν εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, χωρίς κανείς να γλιτώνει τους περιορισμούς.

Τα νέα μέτρα που σχεδιάζουν να φέρουν

  • Επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 50, ένα μέτρο που προσωρινά πήρε αναβολή.
  • Νέος περιορισμός στον μέγιστο αριθμό πολιτών στους εσωτερικούς χώρους στα καταστήματα της εστίασης
  • Αποκλεισμός των ανεμβολίαστων πελατών και από τους εξωτερικούς χώρους εστίασης, όπου μέχρι σήμερα μπορούν να βρίσκονται με την επίδειξη αρνητικού rapid test

Ο λόγος που επικαλείται η κυβέρνηση για τη λήψη νέων μέτρων είναι πως σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, οι επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες είναι αυτές που θα δούμε την μεγάλη κορύφωση των κρουσμάτων, με δεδομένο ότι τις εβδομάδες θα καταγράφεται και όλη η περίοδος των γιορτών.

Τώρα η λογική με την οποία θα υποχρεωθεί τόσος κόσμος να πληρώνει κάθε μήνα τιμωρητικό χαράτσι επειδή δεν εμβολιάζεται, για κάτι που σε 2 εβδομάδες δεν θα αποτελεί πλέον κίνδυνο, μόνο από την κυβέρνηση και τους ειδικούς είναι κατανοητή.

Photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί