• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σάλος στις ΗΠΑ! Αποκάλυψη πρόβας για πανδημία, χρόνια πριν εκδηλωθεί ο κορωνοϊός (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάλος στις ΗΠΑ! Αποκάλυψη πρόβας για πανδημία, χρόνια πριν εκδηλωθεί ο κορωνοϊός (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Kέντρο υγειονομικής ασφάλειας, John Hopkins σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates φιλοξένησαν το Event 201, μια άσκηση πανδημίας υψηλού επιπέδου στις 18 Οκτωβρίου 2019, στη Νέα Υόρκη.

Η άσκηση έδειξε τομείς όπου οι δημόσιες και ιδιωτικές συμπράξεις θα είναι απαραίτητες κατά την αντίδραση σε μια σοβαρή πανδημία, προκειμένου να μειωθούν οι μεγάλης κλίμακας οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

Σχετικά με την άσκηση Event 201

Το Event 201 ήταν μια επιτραπέζια άσκηση πανδημίας 3,5 ωρών που προσομοιώνει μια σειρά από δραματικές συζητήσεις που βασίζονται σε σενάρια, αντιμετωπίζοντας δύσκολα, πραγματικά αληθινά διλήμματα που σχετίζονται με την ανταπόκριση σε μια υποθετική, αλλά επιστημονικά εύλογη, πανδημία. 15 ηγέτες των παγκόσμιων επιχειρήσεων, της κυβέρνησης και της δημόσιας υγείας των ΗΠΑ ήταν παίκτες στην άσκηση προσομοίωσης, όπου επισήμαναν δύσκολα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα που θα μπορούσαν να επιλυθούν.

Η άσκηση περιελάμβανε προ-ηχογραφημένες εκπομπές ειδήσεων, ζωντανές ενημερώσεις «προσωπικού» και συντονισμένες συζητήσεις για συγκεκριμένα θέματα. Αυτά τα θέματα σχεδιάστηκαν προσεκτικά σε μια συναρπαστική αφήγηση που εκπαιδεύει τους συμμετέχοντες και το κοινό.

Το Kέντρο υγειονομικής ασφάλειας, John Hopkins σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates ανέπτυξαν τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν αν προκύψει κάποια πανδημία.

Οι Συμπτώσεις στο όλο γεγονός είναι ότι το ίδρυμα Bill & Melinda Gates όχι μόνο έλαβε μέρος αλλά και έτυχε να χρηματοδοτήσει το Εργαστήριο που έχει την πατέντα του COVID19 και υποτίθεται ότι εργάζεται πάνω στο εμβόλιο. Και μαντέψτε και την επόμενη σύμπτωση! Το εργαστήριο αυτό βρίσκεται στην Ουχάν της Κίνας.

Στιγμιότυπα από τις συζητήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης Event 201 μπορείτε να δείτε στα παρακάτω βίντεο.

Panagos1337 / photo pexels