Οι Βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι θα σταματήσουν την καθημερινή επικαιροποίηση του απολογισμού των θυμάτων από την Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού η κυβέρνηση ζήτησε να επανεξεταστεί ο τρόπος υπολογισμού τους, καθώς εκφράστηκαν ανησυχίες ότι οι αριθμοί αυτοί μπορεί να είναι υπερβολικά διογκωμένοι.
Ακαδημαϊκοί επισήμαναν πρόσφατα ότι ο τρόπος με τον οποίο η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) υπολογίζει τα στοιχεία ενδέχεται να τα κάνει να εμφανίζονται χειρότερα εκεί σε σύγκριση με τις άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η PHE είναι αρμόδια για τη διαχείριση των επιδημιών στην Αγγλία.
Σήμερα, στον απολογισμό των θυμάτων περιλαμβάνονται όλοι οι άνθρωποι που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό SARS-CoV-2 και στη συνέχεια πέθαναν, ασχέτως το πότε έγινε αυτό, γεγονός που ενδέχεται να διαστρεβλώνει τον πραγματικό αριθμό των νεκρών.
«Κατά συνέπεια σταματούμε την ανακοίνωση του ημερήσιου αριθμού (θυμάτων) μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα», αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης.
Την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ζήτησε να εξεταστεί ο τρόπος που καταγράφονται τα θύματα από την PHE, αφού ακαδημαϊκοί επισήμαναν ότι άνθρωποι που προσβλήθηκαν από τον ιό, θεραπεύτηκαν και μετά πέθαναν από άλλες αιτίες «ακόμη και αν έπαθαν καρδιακή προσβολή ή τους παρέσυρε λεωφορείο τρεις μήνες αργότερα», περιλαμβάνονταν στη λίστα των νεκρών από Covid-19.
(φωτο:unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τον απέλυσαν επειδή “έκλεψε” 1,6 ευρώ από ρέστα καφέ και τώρα πρέπει να τον αποζημιώσουν με 18 μισθούς
- Τα τρία σημεία στον πλανήτη που θα κρίνουν πολλά για τον Τραμπ το 2026
- Ινδονησία: Εντοπίστηκε το άψυχο σώμα επιβάτη μετά τη συντριβή του μικρού αεροσκάφους
- Νορβηγία για δασμούς Τραμπ: Δεν εξετάζουμε “προς το παρόν” αντίμετρα, λέει ο πρωθυπουργός
- Δίκυκλο κατέληξε στη θάλασσα μετά από τροχαίο στη Λήμνο – Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 22χρονος
- Γ. Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα έχει λάβει πρόσκληση από τον Τραμπ για το Συμβούλιο Ειρήνης
- Θεσσαλονίκη: Φυτεύτηκαν 1.000 νέα δέντρα στην Τριανδρία
- Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας: Νέο ρεκόρ αιτήσεων για Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας το 2025
- «Δεσμευόμαστε στην ενίσχυση της ασφάλειας της Αρκτικής» – Η δήλωση 8 ευρωπαϊκών χωρών για τη Γροιλανδία
- Συναγερμός στην Ταΰγετο: Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού 8 ορειβατών








