Για «εκτροχιασμό της Ε.Ε.» και πρακτική «ολοκληρωτικών καθεστώτων» μιλάει η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα, σε δήλωσή της στο Sputnik, με αφορμή την ανακοίνωση της Κομισιόν για απαγόρευση λειτουργίας του RT και του Sputnik.
«Τα προσωπεία δεν αντέχουν» παρατηρεί, σπεύδοντας ωστόσο να προσθέσει πως «κάνουν λάθος αν πιστεύουν ότι “θα τους περάσει”».
Αναλυτικά η δήλωση της Σοφίας Σακοράφα:
«Η πρόεδρος της Κομισιόν, η κ. φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε την πρόθεση του διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαγορεύσει τη λειτουργία του Russia Today, του Sputnik “και των θυγατρικών τους”.
Μια τέτοια απαγόρευση δεν θα ήταν βέβαια πρωτοφανής, αφού αποτελεί την παραδοσιακή πρακτική αυταρχικών και ολοκληρωτικών καθεστώτων. Η καταφυγή σε τέτοιες μεθόδους φίμωσης του Τύπου δείχνει τον εκτροχιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ήθελε πάντα να επιμένει στην επίφαση της δημοκρατικότητάς της. Όμως, φαίνεται πως στη συγκυρία της κρίσης τα προσωπεία δεν αντέχουν. Σε κάθε περίπτωση, κάνουν λάθος αν πιστεύουν ότι “θα τους περάσει”».
Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.
Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.
sputnik/ photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΣτΕ: Πότε ο διαζευγμένος πατέρας έχει δικαίωμα πρόσβασης σε στοιχεία που αφορούν το παιδί του
- Σε ολόκληρη τη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» τα δρομολόγια του Τραμ από αύριο Πέμπτη
- Μαγεία από ψηλά! Οι χιονισμένες κορυφές των Ιμαλαΐων σε 34 δευτερόλεπτα, Vid
- Δεν είναι σενάριο ταινίας: Πλούσιοι Δυτικοί πλήρωναν για να σκοτώνουν αμάχους στην πολιορκία του Σαράγεβο
- Για νέα εθνική πυξίδα έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας
- Ενεργειακές εγκαταστάσεις πλήττονται – Η Ρωσία προειδοποιεί για όλο αυτό που συμβαίνει
- Το 75% των επαγγελματιών του μάρκετινγκ έχει υιοθετήσει το ΑΙ, σύμφωνα με έρευνα
- Σουηδός υπήκοος εκτελέστηκε σήμερα στο Ιράν, δηλώνει η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας
- Το ΥΠΕΝ παραχωρεί στο υπ. Προστασίας του Πολίτη έκταση για τη δημιουργία Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων
- Αναβαθμίστηκαν λειτουργίες στο Πληροφοριακό Σύστημα της Επιθεώρησης Εργασίας, σε εφαρμογή του ν. 5239/2025









