Η παγκόσμια κοινή γνώμη φαίνεται πως γυρνάει μαζικά στην πληροφόρηση που αφορά την Ουκρανία!
Μέχρι και θέματα gossip, όπως η δίκη του Τζόνι Ντεπ, απασχόλησαν περισσότερο την κοινή γνώμη τις τελευταίες ημέρες, ιδίως στη Δύση!
«Μετά από 100 ημέρες, ο πόλεμος στην Ουκρανία σημείωσε σημαντική πτώση στο ενδιαφέρον στο διαδίκτυο», ανέφερε η Axios, επικαλούμενη μελέτη που διεξήχθη από την πλατφόρμα παρακολούθησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης NewsWhip.
Σύμφωνα με την έκθεση, τα άρθρα ειδήσεων για τον πόλεμο της Ουκρανίας μειώθηκαν σε 70.000 αυτή την εβδομάδα από 520.000 άρθρα την πρώτη εβδομάδα του πολέμου τον περασμένο Φεβρουάριο.
Τα στοιχεία έδειξαν επίσης 22 φορές μείωση στις αλληλεπιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ειδησεογραφικά άρθρα που δημοσιεύονται για την Ουκρανία.
Σύμφωνα με την έκθεση, υπήρξαν 4,8 εκατομμύρια likes, σχόλια και αναδημοσιεύσεις άρθρων για τον πόλεμο αυτή την εβδομάδα, από 109 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις την πρώτη εβδομάδα.
Η πτώση του ενδιαφέροντος δεν ήρθε…ουρανοκατέβατα!
Πλέον και οι πιο ανίδεοι με την επικαιρότητα αντιλαμβάνονται ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία εδώ και ήδη πολύ πάνω από έναν μήνα έχουν “βαλτώσει”!
Όχι επειδή οι Ρώσοι δεν έχουν…καύσιμα (όπως μας έλεγαν οι μεγαλοδημοσιογράφοι) ή όπλα, αλλά επειδή δεν θέλουν να προχωρήσουν περισσότερο μέσα στην Ουκρανία!
Οι όποιες μάχες κρατούν ακόμα, για τις οποίες μαθαίνουμε ΕΛΑΧΙΣΤΑ, λαμβάνουν χώρα αποκλειστικά και μόνο σε ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ περιοχές του Ντονμπάς. Μέχρι και τα χτυπήματα στην υπόλοιπη Ουκρανία έχουν αραιώσει σημαντικά.
Ρωσικά ΜΜΕ και πηγές βάζουν (όχι άδικα) την εξής επικεφαλίδα:
«Όλος ο κόσμος έχει βαρεθεί/κουραστεί να ακούει για την Ουκρανία».
(φωτo:unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Viral έγιναν αγρότες: Πώς ντύθηκαν…για να διώξουν τους πιθήκους από τα χωράφια! vid
- Βραζιλία: Ο Νεϊμάρ έμεινε ξανά εκτός των επιλογών του Αντσελότι
- Το Ισραήλ βομβαρδίζει τις πρωτεύουσες του Ιράν και του Λιβάνου, κύμα επιθέσεων στο Ιράκ
- Τα ΗΑΕ κλείνουν προληπτικά τον εναέριο χώρο τους, εν μέσω αναχαιτίσεων πυραύλων και drones
- Το… παράδοξο των ελληνικών εξαγωγών στις ΗΠΑ
- Ο ΥΠΕΞ του Ιράν διαψεύδει ότι βρίσκεται σε επαφή με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ Γουίτκοφ
- Σαν σήμερα 17 Μαρτίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Αυτά τα ρομπότ μάλλον πάνε…προς απόλυση! ΒΙΝΤΕΟ
- Ο Τραμπ εκτιμά πως το ταξίδι του στην Κίνα θα καθυστερήσει κατά «ένα μήνα περίπου»
- O Βασιλιάς Κάρολος…στα decks κάνει νέα καριέρα – BINTEO









