Ψηφιακό Πορτοφόλι από τον ΟΗΕ: Ένωση με το παγκόσμιο δίκτυο, συνεχής παρακολούθηση χωρίς τέλος (Vid)

Πρόσφατα, τα Ηνωμένα Έθνη έκαναν κάποιες μεγάλες ανακοινώσεις, οι οποίες πέρασαν σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητες,

συμπεριλαμβανομένης της διάθεσης ενός βιομετρικού ψηφιακού πορτοφολιού και μιας ανακοίνωσης ότι ένας από τους εξειδικευμένους οργανισμούς του ΟΗΕ, ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (The International Civil Aviation Organization ) βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο ψηφιακό ταξιδιωτικό διαπιστευτήριο.


H ψηφιακή ταυτότητα του ΟΗΕ είναι ένα ψηφιακό πορτοφόλι, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιεί το προσωπικό της υπηρεσίας, για δεδομένα που σχετίζονται με ανθρώπινους πόρους, με την ιατρική κατάσταση, τα ταξίδια, τη μισθοδοσία και τις συντάξεις. Αυτό το ψηφιακό πορτοφόλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλο το προσωπικό του οργανισμού, είτε νέο, είτε παλιό. Προορίζεται να μειώσει τον κατακερματισμό των δεδομένων, ενώ βελτιστοποιεί τις διαδικασίες.

Τι άλλο πια να περιμένει κανείς; Το ψηφιακό πορτοφόλι έρχεται από τον ίδιο τον ΟΗΕ, ο οποίος το δίνει στο προσωπικό του.

Αυτή η λύση του ψηφιακού πορτοφολιού που συνδυάζει τη βιομετρική, την τεχνολογία κρυπτονομισμάτων και την τεχνολογία των κινητών συσκευών, έχει αναπτυχθεί από το Κέντρο Ψηφιακών Λύσεων του ΟΗΕ (UN DSC) κι έχει κερδίσει μια τεχνολογική πρόκληση, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός.Το UN DSC είναι ένα πιλοτικό έργο του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος και της UNHCR με επιχειρησιακή υποστήριξη από τη UNICC, με σκοπό τη δημιουργία ψηφιακών λύσεων για να βοηθήσουν τις υπηρεσίες του ΟΗΕ που έχουν κοινά επιχειρησιακά θέματα και κοινές συναλλαγές.


Ένα βίντεο του ΟΗΕ απεικονίζεται η χρήση της αναγνώρισης προσώπου για την ασφάλεια απορρήτου του πορτοφολιού.
Το έργο κέρδισε την πρόσφατη πρόκληση: Reimagine the UN Together Challenge και το Ταμείο Συντάξεων του Κοινού Προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών, ενός συνεργάτη της UN Digital ID (Ψηφιακής Ταυτότητας ΟΗΕ), είναι φιναλίστ στα βραβεία: Gartner Eye on Innovation Awards for Government 2020 και για τη λύση του Ψηφιακού Πιστοποιητικού Δικαιώματος (Digital Certificate of Entitlement), το οποίο βασίζεται στην ίδια τεχνολογία.

Ο ΟΗΕ ανακοινώνει το ψηφιακό πορτοφόλι βιομετρική ταυτότητα (Biometric Digital ID Wallet)

Να λοιπόν που όλες οι ψηφιακές ευκολίες μαζεύτηκαν σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι για το καλό μας.

Σαν ένα μπουκέτο, όπως έλεγε κι ο πατήρ Σάββας Αχιλλέως, κάθε πτυχή της ζωής μας θα συγκεντρωθεί ψηφιακά, από τα βιομετρικά μας στοιχεία και τις οικονομίες μας, μαζί με την τεχνητή νοημοσύνη και το 5G.

Κι αν κάποιοι αρνηθούν να υπακούσουν σε κάποιους περιορισμούς ή σε κάποιες απαιτήσεις, τότε τι είδους κοινωνικοί έλεγχοι θα εφαρμοστούν από τους τεχνοκράτες για να τους αναγκάσουν να υπακούσουν; Ποιος μπορεί να αποκλείσει το γεγονός ότι όποιος δεν εμβολιαστεί, για παράδειγμα, δεν θα μπορεί να ταξιδέψει; Τέτοιες προτάσεις ακούγονται και από Έλληνες ειδικούς. Ποιος μπορεί να αποκλείσει το γεγονός, πως ίσως και να μην μπορούμε να πάμε στη δουλειά ή οι πληρωμές μας να παγώσουν έως ότου συμμορφωθούμε; Φαντασία να έχει κανείς, και μπορεί να σκεφτεί πολλούς τρόπους εξαναγκασμού, ειδικά αυτοί που δίνουν τα προβλήματα κι έχουν και τις λύσεις έτοιμες.

photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί