«Έχετε 90 ημέρες για τις ψηφιακές ταυτότητες»: Υποδομές «χαράγματος» στην Αφρική, vid

«Έχουμε καλά νέα λένε»! Καλά για ποιούς;;;

Οι…Πιερρακάκης και Χατζηδάκης των ταυτοτήτων-πορτοφολιών και της κάρτας εργασίας φαίνεται πως έχουν αποκτήσει…ισχυρό ανταγωνισμό εξ Αφρικής!!

Ο Πρόεδρος της Κένυας, William Ruto, υποσχέθηκε να παραδώσει ψηφιακές ταυτότητες για όλους τους Κενυάτες πολίτες εντός των επόμενων 90 ημερών!!!

Μιλώντας την Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2023, ο Ρούτο επέκρινε τον Χουντούμα Νάμπα (σ.σ. τον Ενιαίο Αριθμό Πολίτη) από το προηγούμενο καθεστώς χαρακτηρίζοντάς το ως απάτη, όπου χάθηκε δημόσιο χρήμα.

Σύμφωνα με το αποτυχημένο Εθνικό Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ταυτότητας (NIIMS), ο Huduma Namba θα ήταν η κύρια βάση δεδομένων από την οποία θα είχαν δημιουργηθεί όλες οι προσωπικές πληροφορίες των κατοίκων της χώρας, όπως οι πληροφορίες ψηφοφόρων, οι φόροι και οι κοινωνικές υπηρεσίες.

«Τις επόμενες 90 ημέρες πρέπει να έχουμε Ψηφιακή Ταυτότητα. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπήρχε ένα άλλο έργο φάντασμα που ονομάζεται Huduma Namba. Ο αριθμός Huduma ήταν μια πλήρης απάτη επειδή χάσαμε σχεδόν 15 δισεκατομμύρια σελίνια και πήραμε πολύ λίγα από αυτό. Είναι δυνατόν να έχουμε μια ψηφιακή ταυτότητα χωρίς να ξοδέψουμε 15 δισεκατομμύρια και χωρίς να εξαπατήσουμε τον λαό της Κένυας. Όσοι το έκαναν αυτό θα έπρεπε να ντρέπονται για τον εαυτό τους», δήλωσε ο Ρούτο.

Ο Ρούτο, ο οποίος μίλησε στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Κενυάτα (KICC), υποσχέθηκε ότι όλες οι κυβερνητικές υπηρεσίες θα ψηφιοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους.

«Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, όταν τους λέω ότι θα έχουμε 100 τοις εκατό ψηφιοποιημένες κρατικές υπηρεσίες μέχρι το τέλος αυτού του έτους, αναρωτιούνται. Πολλοί άνθρωποι, μεταξύ άλλων από τον ανεπτυγμένο κόσμο, δεν πίστεψαν ποτέ ότι θα κάνουμε (ψηφιοποιήσουμε) 5.000 κρατικές υπηρεσίες σε έξι μήνες»:

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί