Προβλήματα για την «Συμφωνία της Πανδημίας»: «Απορρίψτε την», λέει Αυστραλός βουλευτής! vid

Τρομερά όσα ειπώνονται

Τα μέλη του Διακυβερνητικού Διαπραγματευτικού Σώματος (INB) αντιμετωπίζουν δύσκολες μέρες, καθώς οι συνομιλίες για την συμφωνία πανδημίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δεν έχουν φτάσει ακόμα στο επιθυμητό σημείο (ΕΔΩ τι προσπαθούν να κάνουν)!

Υπάρχουν πολλά εκκρεμή άρθρα και μικρή προοπτική ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί εγκαίρως για την Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας (WHA) την επόμενη εβδομάδα, αλλά οι συμμετέχοντες ελπίζουν ότι οι γενικές γραμμές της συμφωνίας και η πορεία προς τα εμπρός θα έχουν επιτευχθεί!

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν εκτίμησε πως είναι «πολύ απίθανο» το ενδεχόμενο επίτευξης στο «εγγύς μέλλον» μιας διεθνούς συμφωνίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών.

Εμπόδιο φαίνονται πως στέκονται πολιτικές δυνάμεις, οι οποίοι αντιτίθενται στην συμφωνία αλλά και η αδυναμία συνεννόησης των κέντρων εξουσίας του δυτικού κόσμου!

Ο Αυστραλός γερουσιαστής, Alex Antic, ζήτησε από τον πρωθυπουργό της χώρας να απορρίψει την συμφωνία για την Πανδημία!

Όπως είπε:

«Από τις 27 αυτού του μήνα (Μαΐου 2024), τα κράτη-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, θα συναντηθούν για την 77η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας στην Γενεύη όπου θα εξετάσουν τροπολογίες στους διεθνείς υγειονομικούς κανονισμούς και την πανδημική συνθήκη του Π.Ο.Υ.

Έγραψα μια επιστολή προς τον Πρωθυπουργό η οποία συνυπογράφηκε από 13 ακόμη κοινοβουλευτικούς, απαιτώντας αυτή η κυβέρνηση των Εργατικών να αποχωρήσει από τις τροπολογίες και από την συνθήκη, και τους ευχαριστώ για την υποστήριξή τους.

Αυτά τα εργαλεία συνιστούν μια σημαντική απειλή για την αυτονομία και για την ανεξαρτησία της Αυστραλίας στην παγκόσμια σκηνή. Αν ενσωματωθούν στο αυστραλιανό Δίκαιο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα αποκτήσει ένα απαράδεκτο επίπεδο εξουσίας, ισχύος και επιρροή πάνω στις υποθέσεις της Αυστραλίας υπό το πρόσχημα της ανακήρυξης εκτάκτων αναγκών και την ενδεχόμενη επίσπευση προϊόντων σχετιζόμενων με πανδημίες, κι αυτό δεν πήγε πολύ καλά στο παρελθόν…

Αλλά χάρη στον covid, υπάρχει μια αυξανόμενη επίγνωση της ανόδου μη-εκλεγμένων παγκόσμιων γραφειοκρατών κι όπως οι περισσότεροι Αυστραλοί, προσωπικά δεν επιθυμώ μια διεθνιστική οντότητα να εξαναγκάζει την χώρα μου να συμφωνεί με το πανδημικό της πρόγραμμα.

Οι τροπολογίες των Διεθνών Υγειονομικών Κανονισμών κι η πανδημική συνθήκη του Π.Ο.Υ θα μεταμορφώσουν τον Π.Ο.Υ από έναν συμβουλευτικό οργανισμό σε μια υπερεθνική υγειονομική αρχή που θα υπαγορεύει πως θα απαντούν οι κυβερνήσεις σε έκτακτες ανάγκες τις οποίες ο ίδιος ο Π.Ο.Υ ανακηρύσσει. Ο Πρωθυπουργός έχει την εξουσία να απορρίψει αυτήν την αρπαγή εξουσίας, και πρέπει να την απορρίψει.».


photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA-AFP / POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί