• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πρόβα χούντας στη Γερμανία! Το Βερολίνο απαγορεύει τις διαδηλώσεις κατά του κορωνοϊού

Πρόβα χούντας στη Γερμανία! Το Βερολίνο απαγορεύει τις διαδηλώσεις κατά του κορωνοϊού

Η πόλη του Βερολίνου απαγόρευσε τις διαδηλώσεις που σχεδιάζονταν για αυτό το Σαββατοκύριακο εναντίον των μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού,

αφού οι διοργανωτές μιας συγκέντρωσης νωρίτερα αυτό τον μήνα δεν κατάφεραν να διασφαλίσουν ότι οι συμμετέχοντες θα φορούσαν μάσκες και θα κρατούσαν αποστάσεις.

Ο Αντρέας Γκάιζελ, υπουργός Εσωτερικών του Βερολίνου, δήλωσε πως οι αρχές πρέπει να βρουν μια ισορροπία ανάμεσα στο δικαίωμα της συνάθροισης και την ανάγκη προστασίας των ανθρώπων από την μόλυνση.

«Είμαστε ακόμη στο μέσο μιας πανδημίας με αυξανόμενους αριθμούς μόλυνσης», είπε.

Η Γερμανία κατάφερε να διατηρήσει σχετικά χαμηλά τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων από COVID-19 σε σύγκριση με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά ο αριθμός των ημερήσιων νέων κρουσμάτων αυξάνεται σταθερά από τις αρχές Ιουλίου και έχει επιταχυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Περίπου 20.000 άνθρωποι περιλαμβανομένων ακροδεξιών και ακτιβιστών κατά των εμβολίων πραγματοποίησαν πορεία στο Βερολίνο την 1η Αυγούστου.

Ο Γκάιζελ είπε πως οι διοργανωτές εκείνης της διαδήλωσης παραβίασαν εκ προθέσεως τους κανόνες που είχαν αποδεχθεί προηγουμένως σε διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, περιλαμβανομένης της χρήσης μάσκας και της τήρησης της κοινωνικής απόστασης.

«Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές. Το κράτος δεν μπορεί να παρακάμπτεται», είπε και πρόσθεσε πως δεν θέλει το Βερολίνο να γίνει σκηνή για υποστηρικτές των θεωριών συνωμοσίας και ακροδεξιούς εξτρεμιστές”.

Αν παρ΄όλ΄όλη την απαγόρευση συγκεντρωθούν πλήθη, η αστυνομία θα επέμβει, είπε.

Στο μεταξύ, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών παρέτεινε έως τις 14 Σεπτεμβρίου την ταξιδιωτική προειδοποίηση για την πλειονότητα των χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της συνεχιζόμενης ανησυχίας για τον κορονοϊό

Η κυβέρνηση «αποφάσισε να παρατείνει έως τις 14 Σεπτεμβρίου την προειδοποίηση για τα μη απαραίτητα τουριστικά ταξίδια σε χώρες εκτός ΕΕ», η οποία επρόκειτο να λήξει στα τέλη Αυγούστου, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ούλρικε Ντέμερ.

(φωτο:screenshot)