Πρώτο βήμα: Με υγειονομικό διαβατήριο οι τουρίστες στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθεί η ψηφιακή ταυτότητα;

Σε τηλεοπτική του παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, έκανε εκτίμηση για τουριστική περίοδο 3 μηνών φέτος!

Όπως υπογράμμισε ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος , θα σηκώσουν το βάρος της φετινής τουριστικής χρονιάς. Εντούτοις, για επέκταση της περιόδου τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, εφόσον δεν υπάρξουν απρόοπτες εξελίξεις με τον κορωνοϊό.

Εκεί που θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος είναι η ασφαλής είσοδος και έξοδος των επισκεπτών μας στην Ελλάδα! Σε αυτή την κατεύθυνση, προωθείται το «υγειονομικό διαβατήριο», όπως ανάφερε ο υπουργός.

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως πραγματοποιείται διαβούλευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου σε κάθε ευρωπαίο πολίτη που θα θέλει να ταξιδεύσει να του γίνεται ένα αξιόπιστο τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού.

Το εν λόγο τεστ, θα πρέπει να γίνεται, σύμφωνα με τον υπουργό, στην χώρα εκκίνησης των διακοπών. Επί παραδείγματι, αν ένας Γερμανός επισκέπτης θέλει να ταξιδεύσει στην Ελλάδα, αυτό το τεστ θα γίνεται στην Γερμανία πριν αφιχθεί στην χώρα μας.

 Στην Ελλάδα τον πρώτο λόγο στο μέτωπο των τεστ θα έχει ο ΕΟΔΥ, όπως ξεκαθάρισε.

Ο υπουργός αφού ανάφερε, ότι ένα από τα μοντέλα πρόβλεψης της εξέλιξης της τουριστικής χρονιάς εφέτος κάνει λόγο και για πτώση κατά 50%, συμπλήρωσε ότι οι ελεύσεις τουριστών από χώρες πέραν της Ευρώπης δεν αναμένονται στην Ελλάδα. Στον αντίποδα, η Ελλάδα διατηρεί το πλεονέκτημα της ασφαλούς υγειονομικής χώρας στη Μεσόγειο στοιχείο ιδιαίτερα θετικό, υπό το πρίσμα των “νέων πραγμάτων”.

Ένα υγειονομικό διαβατήριο λοιπόν. Αργότερα;

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί