• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πρόταση «βόμβα»: Να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόταση «βόμβα»: Να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ευρωπαϊκές μητροπόλεις να μπουν σε καραντίνα» - Φήμες για κρούσματα κορωνοϊού και στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο διασποράς πανικού με τον νέο κορωνοϊό, παράγοντες της ΔΟΕ, όπως ο Ντικ Πάουντ, υποστηρίζουν πως υπάρχει περίπτωση να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Μάλιστα, πληθαίνουν οι φωνές, οι οποίες θέτουν εν αμφιβόλω γενικά την διοργάνωση μεγάλων αθλητικών event όπως το ποδοσφαιρικό Euro 2020 και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο παλαίμαχος Καναδός κολυμβητής και νυν μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ντικ Πάουντ, υποστήριξε πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα υπάρξει οριστική απόφαση.

«Γύρω σε αυτό το διάστημα, οι αθλητές θα αρχίσουν να ρωτούν. Υπάρχει αρκετός έλεγχος, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το Τόκιο ή όχι; Θα πρέπει να συμβούν πολλά. Πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφάλειας, το φαγητό, το Ολυμπιακό Χωριό, τα ξενοδοχεία. Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να χτίσουν τα δικά τους studios. Αν η ΔΟΕ αποφασίσει ότι οι αγώνες δεν μπορούν να διοργανωθούν όπως είχαν προγραμματιστεί, τότε είναι πιθανό να κοιτάξουμε την ακύρωσή τους», ήταν τα λόγια του Ντικ Πάουντ σύμφωνα με το Sport24.

Την ίδια ώρα τα ΜΜΕ μεταδίδουν συνεχώς για κρούσματα στην Ευρώπη, με την Ιταλία να διατηρεί την πρωτιά.

Στην Γερμανία ανακοινώθηκαν δύο νέα κρούσματα. Ένα από αυτά αφορά άνδρα 47 ετών από την Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, ενώ υπάρχουν φήμες για κρούσματα και στην χώρα μας.

Στην Bundesrepublik υπάρχουν μάλιστα σκέψεις να μπουν ολόκληρες μητροπόλεις σε καραντίνα, ενώ η Deutsche Welle μεταδίδει για κίνδυνο «οικονομικής πανδημίας».

Ο τρόμος» δεν κάνει καλό και σίγουρα ενισχύει εκείνους που επιβάλλουν μέτρα, αξιοποιώντας τον πανικό που διαχέεται στους πολίτες.

ΦΩΤΟ unsplash