Πρόταση «βόμβα»: Μέσα Μεταφοράς μόνο για εμβολιασμένους προτείνει καθηγητής Πανεπιστημίου

Ειδικοί και κυβέρνηση επινοούν όλο και περισσότερα μέτρα πίεσης, για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ώστε να κάνουν οπωσδήποτε το εμβόλιο.

Σε αυτό το πλαίσιο και ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Γιάννης Τούντας, πρότεινε αύξηση των εμβολιασμών, ώστε να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας κατά της μετάλλαξης Δέλτα, που εμφανίστηκε στο προσκήνιο απειλητική.

Όμως δεν σταμάτησε μόνο εκεί, αφού ο κ. Τούντας, έκανε πρόταση «βόμβα» για τα Μέσα Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην «ΕΡΤ», τόνισε για τα Mέσα Mαζικής Mεταφοράς, ότι «θα πρέπει ίσως, να δούμε κατά πόσο μπορούμε να έχουμε συρμούς ή δρομολόγια που να είναι μόνο για εμβολιασμένους».

Μάλιστα υποστήριξε πως «πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα στους χώρους εργασίας. Το self test είναι μεν χρήσιμο όταν βγαίνει θετικό, δεν είναι όμως πολύ αξιόπιστο όταν βγαίνει αρνητικό. Θα έλεγα στους χώρους εργασίας πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά το rapid test σε εβδομαδιαία βάση για τους ανεμβολίαστους».

Να προχωρήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί ατόμων κάτω των 18 ετών.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών, ο καθηγητής σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να προχωρήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί ατόμων κάτω των 18 ετών.

«Αν δεν βάλουμε την ηλικιακή ομάδα 12-17 ετών μέσα στην εμβολιαστική πολιτική, για να μπορέσουμε να φτάσουμε πάνω από το 70% στο σύνολο του πληθυσμού, θα πρέπει να εμβολιαστούν οι υπόλοιπες μεγαλύτερες ηλικίες τουλάχιστον κατά 90%, κάτι το οποίο, καταλαβαίνετε, είναι ανέφικτο, από τη στιγμή που έχουμε δυστυχώς αυτό το ποσοστό των αρνητών του εμβολίου».

«Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους υγειονομικούς»

Και φυσικά υποστήριξε ότι ο εμβολιασμός πρέπει να είναι υποχρεωτικός στους υγειονομικούς, καθώς και σε άλλες ομάδες που έρχονται σε επαφή με πολλούς πολίτες καθημερινά, όπως οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, οι οδηγοί στα μέσα μαζικής μεταφοράς και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στα γκισέ των σούπερ μάρκετ.

Μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις του κ. Τούντα ΕΔΩ

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί