Πρόταση φωτιά από τη Ν. Υόρκη- ‘Μεταφορά’ φορέων, επαφών και ύποπτων περιστατικών Covid-19…. που είναι επικίνδυνοι!

Πρόταση νομοσχεδίου για την κράτηση «φορέων ασθένειας επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία».

Το Συμβούλιο της Κομητείας της Νέας Υόρκης πρότεινε ένα νομοσχέδιο για την κράτηση «φορέων ασθένειας» που ο κυβερνήτης θεωρεί «επικίνδυνους για τη δημόσια υγεία».

Το νομοσχέδιο συντάχθηκε από τον Ν. Nick Perry, Δημοκρατικό μέλος του Συμβούλιου της Κομητείας της Νέας Υόρκης.
Αμερικανική ιστοσελίδα αναφέρει ότι το νομοσχέδιο A416 αναφέρεται στην «απομάκρυνση περιπτώσεων, επαφών και φορέων μεταδοτικών ασθενειών που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία».

Ο Κυβερνήτης θα έχει σαρωτικές εξουσίες για να κρατήσει επ ‘αόριστον αμερικανούς πολίτες και να τους βάλει σε στρατόπεδα.

Αυτό αποτελεί υπερβολική εκτίμηση της κατάστασης που βιώνουμε παγκόσμια αυτή τη στιγμή;
Χρησιμοποιείται η COVID-19 για τη δημιουργία ενός αμερικανικού γκούλαγκ στο όνομα της καταπολέμησης μιας πανδημίας;
Κάτι τέτοιο θυμίζει αυτή η ενέργεια.

Ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, ο Andrew Cuomo, είναι αυτός που χάρηκε πολύ όταν η Νέα Υόρκη ψήφισε το νέο νομοσχέδιο για τις αμβλώσεις το 2019, που επιτρέπει τις αμβλώσεις σε οποιοδήποτε στάδιο του τρίτου τριμήνου και αποτρέπει την προστασία για τα μωρά που επιβιώνουν από τη διαδικασία έκτρωσης.


Ο Cuomo είναι το ίδιο άτομο που το 2020 εξέδωσε εκτελεστική εντολή, στέλνοντας COVID-19 ασθενείς σε γηροκομεία κι εκεί μολύνθηκαν και πέθαναν πάνω από 11.000 ηλικιωμένοι, όπως ισχυρίζεται ο Τραμπ.

Τώρα θέλει να ψηφίσει το νομοσχέδιο Α416 που επιτρέπει τη σύλληψη και την κράτηση ατόμων με «μεταδοτικές ασθένειες» που θα τα στείλουν σε μια «καθορισμένη εγκατάσταση» έως ότου το κράτος αποφασίσει αν μπορούν να φύγουν.
Ολόκληρο το περιεχόμενο του προτεινόμενου νομοσχεδίου Α416, του Συμβούλιου της Κομητείας της Νέας Υόρκης, μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

Μερικά επίμαχα σημεία του νομοσχεδίου αναφέρουν ότι χρειάζεται δικαστική απόφαση για να αφήσουν κάποιον ελεύθερο, αφού έχει μπει σε «κράτηση σε εγκατάσταση» της επιλογής τους και πως θα κρατούνται οι πολίτες ενάντια στη θέλησή τους, μέχρι να αποφασιστεί ότι είναι «ασφαλές» να τους απελευθερώσουν.

Ας δούμε κάποια σημεία.

Νομοσχέδιο της Νέας Υόρκης Α416:
2120-Α. Μετακίνηση και Κράτηση περιπτώσεων επαφών και φορέων που είναι ή μπορεί να είναι κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.
Άλλες διατάξεις:

  1. Οι διατάξεις αυτού του τμήματος πρέπει να χρησιμοποιηθούν σε περιπτώσεις που ο Κυβερνήτης κηρύξει κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης λόγω επιδημίας ή οποιασδήποτε μεταδοτικής νόσου.
  2. …… Ο Κυβερνήτης ή οι αντιπρόσωποί του, περιλαμβανομένων μεταξύ άλλων, τον Επίτροπο ή τους επικεφαλής των τοπικών φορέων υγείας, μπορούν να διατάξουν την απομάκρυνση ή την κράτηση τέτοιου προσώπου (περίπτωση, επαφή, φορέα ή ύποπτο περιστατικό μολυσματικής νόσου) ή ομάδας τέτοιων ατόμων (περιπτώσεις, επαφές, φορείς ή ύποπτων περιστατικών μολυσματικής νόσου), εκδίδοντας μια απλή εντολή κι αναγνωρίζοντας τα άτομα αυτά, από το όνομα ή από λογική ακριβή περιγραφή ατόμου ή ομάδας ατόμων που κρατείται.
    Τέτοια άτομα ή ομάδες ατόμων θα κρατούνται σε ιατρικές εγκαταστάσεις ή άλλες κατάλληλες εγκαταστάσεις ή δομές που θα έχουν καθοριστεί από τον Κυβερνήτη ή τους αντιπροσώπους του και θα συμμορφώνονται με την υποδιαίρεση 5 του παρόντος άρθρου.
  3. Ένα άτομο ή ομάδα ατόμων που απομακρύνονται ή κρατούνται με εντολή Κυβερνήτη ή αντιπροσώπου του, δυνάμει της υποδιαίρεσης 2 του παρόντος άρθρου, θα πρέπει να κρατηθεί για τόση περίοδο και με τέτοιον τρόπο, που να συμφωνεί με τις οδηγίες του τμήματος σε συμφωνία με το παρόν άρθρο.

  1. Πρόσωπο που κρατείται σε ιατρικές εγκαταστάσεις ή άλλες κατάλληλες εγκαταστάσεις ή δομές, δεν πρέπει να συμπεριφέρεται με ανάρμοστο τρόπο και δεν πρέπει να φεύγει ή να επιχειρεί να φύγει από τέτοιου είδους εγκατάσταση ή δομή, μέχρι αυτό να απαλλαγεί δυνάμει της υποδιαίρεσης του παρόντος άρθρου.

12. Επιπροσθέτως των εντολών κράτησης ή περιορισμού που αναφέρονται στην υποδιαίρεση 2 του παρόντος άρθρου, και χωρίς να επηρεάζεται ή να περιορίζεται οποιαδήποτε άλλη εξουσία που μπορεί να έχει έτσι κι αλλιώς ο Επίτροπος, ο Κυβερνήτης ή ο αντιπρόσωπός του μπορεί με δική του διακριτική ευχέρεια να εκδόσει και να ζητήσει επιβολή οποιωνδήποτε άλλων εντολών, που εκτιμά ότι είναι απαραίτητες ή κατάλληλες να προλάβουν διάδοση ή μετάδοση μολυσματικών ασθενειών ή άλλων νόσων που μπορεί να αποτελέσουν απειλή για τη δημόσια υγεία, περιλαμβανομένων ενδεικτικά, εντολών που απαιτούν όποιο πρόσωπο ή πρόσωπα δεν είναι στην επιμέλεια του τμήματος να αποκλείονται, να μένουν απομονωμένα, ή σε καραντίνα στο σπίτι, ή σε δομές της επιλογής του προσώπου, που είναι αποδεκτές από το τμήμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες και για όση περίοδο χρειάζεται, ώστε να προληφθεί η μετάδοση της μολυσματικής ασθένειας ή άλλης νόσου.

Μένει να δούμε αν θα εγκριθεί κάτι τέτοιο, αν και τα σημάδια που έρχονται από όλον τον κόσμο είναι ανησυχητικά. Ας θυμηθούμε τι γίνεται στην Κίνα, όπως σας ενημέρωσε το el.gr, και στη Γερμανία επίσης.

Όλα αυτά δείχνουν ένα μέλλον που οδηγεί την ανθρωπότητα σε σκοτεινές κι επικίνδυνες ατραπούς. Πολύ σύντομα θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι.

photo unsplash

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί