Προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις! Ένα «τσουνάμι» που θα παρασύρει τους πάντες; vid

Ανοίγει ο δρόμος για άλλες καταστάσεις...

Όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης έρχονται προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις για μισθωτούς εργαζομένους και συνταξιούχους με σταθερό εισόδημα!

Ο συνταξιούχος και ο εργαζόμενος δεν θα υποβάλλουν πια φορολογικές δηλώσεις, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του φορολογικού συστήματος, όπως ισχυρίστηκε πριν δύο εβδομάδες ο Κωστής Χατζηδάκης!

Τι θα γίνει όμως αν αυτό επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες φορολογουμένων; Στην αρχή δεν αποκλείεται να τους το προτείνουν προαιρετικά, εφόσον εκείνοι το επιθυμούν και φυσικά άπαξ και δεν υπάρχει κάποια μεταβολή που δεν γνωρίζει η εφορία!

Ή μήπως θα προχωρήσει κι άλλο το πράγμα;

Το κράτος θα ετοιμάζει τις φορολογικές δηλώσεις όλων των πολιτών, σε περίπτωση που με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης θα είναι σε θέση εντοπίζει την όποια αλλαγή στα φορολογικά κάθε πολίτη;

Όλες οι δηλώσεις μπορούν να συμπληρωθούν, ΜΟΝΟ αν όλες οι κινήσεις μας γίνονται ηλεκτρονικά και καταργηθούν, εκ των πραγμάτων, τα μετρητά.

Μένει να φανεί λοιπόν αν η προσυμπληρωση θα αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους ή πράγματι θα επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες φορολογουμένων! Αν συμβεί το δεύτερο, τότε πλησιάζει όλο και πιο κοντά η μη χρήση των μετρητών!

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί