• Αρχική
  • Άρθρα
  • Προσωπικός Αριθμός – «Θα τον έχουν ΟΛΟΙ οι πολίτες από τη γέννησή τους» – Αναφορά Υφυπουργού στο «τσιπάρισμα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Προσωπικός Αριθμός – «Θα τον έχουν ΟΛΟΙ οι πολίτες από τη γέννησή τους» – Αναφορά Υφυπουργού στο «τσιπάρισμα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλες οι κυβερνητικές επιδιώξεις για τον Π.Α. - Τι ακολουθεί;

Καλεσμένος στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» βρέθηκε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαφιρόπουλος, αναλύοντας μεταξύ άλλων τα πάντα για τον Προσωπικό Αριθμό.

Σύμφωνα με το Megatv, ο κ. Ζαριφόπουλος αναφερόμενος στους γενικούς στόχους του υπουργείου τόνισε πως στόχος του υπουργείου είναι κάποια στιγμή οι πολίτες να μπορούν να κάνουν όλες τις συναλλαγές τους με το κράτος μέσα από τον υπολογιστή και το έξυπνο κινητό τους.

Το gov.gr ξεκίνησε με περίπου 500 ψηφιοποιημένες υπηρεσίες και έχει ξεπεράσει πλέον τις 610.

Σχετικά με την κάρτα του πολίτη τόνισε την ανάγκη να ξεπεραστεί το πρόβλημα των πολλών αριθμών με τους οποίους οι πολίτες είναι ταυτοποιημένοι στα διάφορα μητρώα του Δημοσίου.

Όλα αυτά ενοποιούνται και κάθε πολίτης θα έχει έναν αριθμό, που ονομάζεται προσωπικός αριθμός. Το νομοσχέδιο στο οποίο θα περιλαμβάνεται ψηφίζεται την Τρίτη.

«Ο αριθμός αυτός πηγαίνει χέρι-χέρι με τις νέες ταυτότητες» είπε ο κ. Ζαριφόπουλος. Θα έχει ως βάση του τον ΑΦΜ και μπροστά από τον ΑΦΜ θα υπάρχουν τρεις αλφαριθμητικοί χαρακτήρες.

«Ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες έχει ξεκινήσει και πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί σε λιγότερο από δύο χρόνια. Δηλαδή στις αρχές του 2022 θα έχουμε την νέα ταυτότητα στα χέρια μας. Η ταυτότητα θα είναι διαφορετική σε σχέση με τη σημερινή, θα φέρει δε και ψηφιακή υπογραφή. Μαζί με τις ταυτότητες θα έχουμε και τον νέο προσωπικό αριθμό».

Από τη στιγμή που θα παραλάβουμε τον προσωπικό αριθμό θα «ξεχάσουμε» τους μέχρι τώρα αριθμούς- ΑΜΚΑ, ΑΦΜ δελτίου ταυτότητας κλπ.

«Ο προσωπικός αριθμός θα δίνεται σε όσους γεννιούνται αλλά θα δοθεί και στα ανήλικα τέκνα και θα μας ακολουθεί δία βίου».

Απαντώντας στις ανησυχίες πολιτών για «τσιπάρισμα» στις νέες ταυτότητες, ο κ. Ζαριφόπουλος τόνισε πως η τεχνολογία είναι σύμμαχός μας και δεν πρέπει να την φοβόμαστε. θα διευκολύνει τους πολίτες και δεν αλλάζει κάτι ως προς τα δεδομένα του καθ΄ενός.

(φωτο:screenshot)