Προς ένταξη στο Δημοτικό Σχέδιο Μείωσης Εκπομπών του Κλιματικού Νόμου, ο Δήμος Πολυγύρου

Τι μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Προς ολοταχώς της ένταξής του στο Δημοτικό Σχέδιο Μείωσης Εκπομπών, βρίσκεται ο δήμος Πολυγύρου, για τον οποίο η προστασία του περιβάλλοντος και η μείωση των ρύπων, αποτελούν αδιαπραγμάτευτα στοιχεία.

Οπως αναφέρεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση του δήμου Πολυγύρου, ο αρμόδιος δήμαρχος, Γιώργος Εμμανουήλ, ενημερώθηκε για το σχέδιο και τα οφέλη από τη συλλογή και καταγραφή των στοιχείων στην εφαρμογή που υπάρχει, καθώς θα καταστεί εφικτός ο υπολογισμός του ενεργειακού αποτυπώματος της περιοχής σε ετήσια βάση.

Μόνο για τη λειτουργία των αντλιοστασίων στην περιοχή, ο δήμος Πολυγύρου «πληρώνει ετησίως 2,5 εκατ. ευρώ, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Πολυγύρου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας Ενεργειακής Κοινότητας.

Τονίζεται ότι ο δήμος Πολυγύρου προγραμματίζει την υλοποίηση δύο ημερίδων ενημέρωσης, προκειμένου να γίνει κατανοητή, τόσο στους προϊσταμένους του δήμου, όσο και στους φορείς, η λειτουργία της εφαρμογής του Δημοτικού Σχεδίου Μείωσης Εκπομπών.

Για το Δημοτικό Σχέδιο Μείωσης Εκπομπών πραγματοποιήθηκε συνάντηση του δημάρχου Πολυγύρου με τον καθηγητή-Διευθυντή Εργαστηρίου Διαχείρισης Επιχειρησιακών Κινδύνων του Πανεπιστημίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, Ιορδάνη Ελευθεριάδη και τον Μηχανικό Πληροφορικής, Γιώργο Καραθόδωρο. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Ανθεμούντας, Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, Κατάκαλος Σακελλάρης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί