Τώρα που η Pfizer και η Moderna έδειξαν τον δρόμο, οι εταιρείες φαρμάκων σε όλο τον κόσμο σπεύδουν να προετοιμαστούν είτε για μια επανεμφάνιση μεταλλαγμένου COVID-19, ή ίσως για κάποιο νέο… ιό.
Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα, το Bloomberg επεσήμανε τις προσπάθειες της GlaxoSmithKline, η οποία επενδύει στην επιχείρηση εμβολίων για να ξεπεράσει την επόμενη πανδημία, ενώ συνεχίζει να αναπτύσσει την επόμενη γενιά εμβολίων COVID-19 (καθώς οι διεθνείς δυνατότητές της θα μπορούσαν να δώστε το ένα βήμα στην τροφοδοσία του αναπτυσσόμενου κόσμου).

Την ίδια, ώρα, όπως έχετε ήδη διαβάσει, πληθαίνουν τα ερωτήματα όσο περνάει ο καιρός και ολόκληρες θεωρίες για την προέλευση του ιού τίθενται υπό αμφισβήτηση.
Τρεις ερευνητές του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν (WIV) στην Κίνα ζήτησαν ιατρική βοήθεια σε νοσοκομείο τον Νοέμβριο του 2019 έχοντας συμπτώματα που έμοιαζαν με αυτά που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, μήνες προτού οι κινεζικές αρχές αποκαλύψουν το ξέσπασμα της επιδημίας covid-19, ανέφερε σε χθεσινό της άρθρο η Wall Street Journal (WSJ) επικαλούμενη έκθεση των υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ.
Η εφημερίδα επεσήμανε ότι η έκθεση αυτή –που προσφέρει νέες λεπτομέρειες για τον αριθμό των ερευνητών που ζήτησαν ιατρική βοήθεια, τον χρόνο της ασθένειάς τους και τις επισκέψεις τους σε νοσοκομεία– πιθανόν να δώσει περισσότερο βάρος στις εκκλήσεις για τη διενέργεια ευρύτερης έρευνας για το αν ο ιός SARS-CoV-2 ενδέχεται να διέρρευσε από εργαστήριο.
Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει το άρθρο της WSJ, αλλά πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν εξακολουθεί “να έχει σοβαρά ερωτήματα για τις πρώτες ημέρες της πανδημίας της covid-19, περιλαμβανομένης της προέλευσής της”.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγχαρητήρια του Κων. Τασούλα στον Εμμανουήλ Καραλή για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου
- Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα άνω των 22.000 ευρώ σε 17χρονο μοτοσικλετιστή για επικίνδυνη οδήγηση
- Χαμός στους Αμπελόκηπους: Συνελήφθη μεθυσμένη οδηγός που τράκαρε 14 σταθμευμένα οχήματα
- Ιράν: Ένας από τους δύο Ιάπωνες που κρατούνταν στη χώρα αφέθηκε ελεύθερος
- Η Σκιάθος το πρώτο νησί στην Ελλάδα με οργανωμένη στρατηγική τουρισμού για άτομα στο φάσμα του αυτισμού
- Ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή αυξάνει το κόστος για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο – Μείωση δόσεων έως 42% με ρύθμιση
- Συγκλονιστικά βίντεο από Κωνσταντινούπολη : Κατέρρευσαν κτίρια από έκρηξη αερίου – Βγάζουν εγκλωβισμένους
- Λονδίνο: Η βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου δεν θα περιληφθεί στην αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε ισόγειο σπιτιού στο Ρετζίκι, στο νοσοκομείο με ελαφρά εγκαύματα ο ένοικος
- Λέσβος: Με προσωπικό ασφαλείας οι Δήμοι του νησιού την Δευτέρα









