την οριζόντια εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των ΟΤΑ, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ, Γιάννης Ανδρουλάκης, μιλώντας στην Attica Green Expo 2024 (29 Μαΐου – 1 Ιουνίου, Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο TAE KWON DΟ, Παλαιό Φάληρο).
«Στο Πράσινο Ταμείο ανταποκρινόμαστε υπεύθυνα στο ρόλο μας και είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας. Στηρίζουμε και υλοποιούμε άμεσα πρωτοβουλίες του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θόδωρου Σκυλακάκη που αφορούν στην προστασία, αναβάθμιση και αποκατάσταση του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος. Εξασφαλίζουμε στους δήμους τα οικονομικά μέσα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της περιβαλλοντικής κρίσης» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου.
«Πρόσφατα εντάξαμε νέο άξονα προτεραιότητας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα των δασών, ποσού 30 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε δήμους με περιαστικά δάση. Το προσεχές διάστημα θα καταρτίσουμε το ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα 12,5 εκατ. ευρώ που εγκρίναμε για την αποκατάσταση κοινόχρηστων χώρων της Θεσσαλίας που υπέστησαν σημαντικές καταστροφές από την περσινή θεομηνία» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, τονίζοντας παράλληλα τον καθοριστικό ρόλο του Πράσινου Ταμείου στην ενσωμάτωση της κυκλικής οικονομίας σε μια σειρά από αντίστοιχες δράσεις, καθώς και στα χρηματοδοτικά του προγράμματα. Οι παρεμβάσεις του κ. Ανδρουλάκη έγιναν σε δύο θεματικά Eco Panels, με δύο διαδοχικές ομιλίες: Στο Συνέδριο «Κλεισθένης» της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και στη συζήτηση για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των ΟΤΑ.
Το Πράσινο Ταμείο συμμετείχε με δικό του περίπτερο στην Έκθεση και με σκοπό την ενημέρωση των επισκεπτών για τα προγράμματα, τις δράσεις και τα έργα του. Καθημερινά η λειτουργία του περιπτέρου υποστηρίχθηκε από έμπειρα στελέχη του Οργανισμού. Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων ο κ. Ανδρουλάκης παρέλαβε τιμητική πλακέτα για τη σημαντική συμβολή του Πράσινου Ταμείου στην υποστήριξη της έκθεσης αλλά και για τη συμβολή του στην υλοποίηση της περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Nεκρός 29χρονος δικυκλιστής σε τροχαίο στη Λ. Γεωργικής Σχολής – Ποινική δίωξη σε 4 άτομα
- Μπορεί να το ζήσουμε και αυτό; Τι συζητιέται έντονα στο πολιτικό παρασκήνιο της Ελλάδας
- Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου οι μετεγγραφές των πρωτοετών φοιτητών των Πανεπιστημίων
- Δύο ουκρανικά drones φέρονται να επιτέθηκαν σε σημαντικό ρωσικό πετροχημικό συγκρότημα
- Περού: Ανακαλύφθηκε απολίθωμα δελφινιού ηλικίας 12 εκατομμυρίων ετών
- Μητσοτάκης από Λήμνο για ΦΠΑ σε νησιά κάτω το 20.000 κατοίκων: «Νομίζω ότι διορθώσαμε μία μεγάλη αδικία»
- Πάτρα: Ελεύθεροι οι δύο προσωρινά κρατούμενοι για τη φωτιά στο Γηροκομείο
- Πιέζεται ο Μακρόν! Τι συμβαίνει στην Γαλλία
- Μια νέα μορφή διαβήτη προκαλεί ο υποσιτισμός – Αφορά κυρίως τις φτωχές χώρες
- Viral βίντεο δείχνει γυναίκες να γυμνάζονται με μπούρκες και χιτζάμπ μέσα σε γυμναστήριο!
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
