Προχωράει το Φακέλωμα… Δείτε για να ξέρετε τι ψηφίζεται σήμερα στη βουλή μεταξύ άλλων

Voucher στους ιδιώτες γιατρούς και σε κλινικές για να έχουν πρόσβαση στον Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας των πολιτών. Όλα διασυνδεδεμένα και τακτοποιημένα.

Όπως δήλωσε σήμερα από το βήμα της βουλής ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, η τροπολογία υπ΄αριθμ.1720186 και συγκεκριμένα το πρώτο άρθρο της, αφορά στην ενίσχυση των προσωπικών γιατρών, των ιδιωτικών ιατρείων, των ιδιωτικών κλινικών και των ιδιωτικών μονάδων υγείας μέσω voucher, προκειμένου να αντισταθμίσουν το κόστος εγκατάστασης του εξοπλισμού για τη διασύνδεσή των συστημάτων με το ηλεκτρονικό σύστημα υγείας, δηλαδή με τον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας.

Τι αναφέρεται συγκεκριμένα στον πρώτο άρθρο της επίμαχης τροπολογίας:

1.α. Θεσπίζεται πρόγραμμα με τίτλο «Διασύνδεση με τον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας» («Connection with National Digital Health Record») με σκοπό την ενίσχυση των προσωπικών ιατρών, των μονάδων νοσηλείας και των ιδιωτικών δομών που είναι αδειοδοτημένες να διενεργούν εργαστηριακές αιματολογικές εξετάσεις ή απεικονιστικές εξετάσεις, μέσω συστήματος επιταγών (Voucher), για την αντιστάθμιση του κόστους εγκατάστασης κατάλληλου λογισμικού και υλικού εξοπλισμού.”

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί