Προ των πυλών το ψηφιακό πιστοποιητικό! Το «ευλογούν» Gates και Ροκφέλερ, η θέση της Ελλάδας

Αυξάνουν τον ρυθμό εξέλιξης των γεγονότων...

Την Πέμπτη θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ η πρόταση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον απόηχο του άρθρου του el.gr, για την πρωτοβουλία Εμβολιασμού (VCI), έναν συνασπισμό οργανισμών όπως η Microsoft (Ιδρυτής: Bill Gates), η Oracle και η… μη κερδοσκοπική κλινική Mayo Clinic των ΗΠΑ, που στοχεύει στην καθιέρωση ενός ψηφιακού πιστοποιητικού, το οποίο ζήτησε και ο πρωθυπουργός προσφάτως στην Βουλή.

Το πιστοποιητικό θα έχει τη μορφή κωδικού QR και, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες για τον εμβολιασμό, όπως εάν έχουν γίνει και οι δύο δόσεις, από ποιο εμβόλιο, αλλά και οι σχετικές ημερομηνίες. Ο διεθνής συνασπισμός εταιρειών, που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του ψηφιακού πιστοποιητικού, με στήριξη και από το Ίδρυμα Ροκφέλερ, βασίζεται σε μια εργασία που έγινε από ένα από τα μέλη του, το The Commons Project, για να αναπτύξει ένα διεθνώς αποδεκτό ψηφιακό πιστοποιητικό, προκειμένου, εκτός των άλλων, να αποδείξει ότι οι ταξιδιώτες έχουν διαγνωστεί αρνητικοί σε Covid-19.

Το σύστημα, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς των FT, θα διατηρεί… ασφαλή τα στοιχεία των πολιτών και οι πολίτες θα έχουν στην διάθεσή τους ένα «ψηφιακό πορτοφόλι» (digital wallet αναφέρει το δημοσίευμα!!! ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟ;;;;) ή ένα QR κώδικα, ώστε να ελέγχουν με το ποιους θα μοιράζονται αυτά τα δεδομένα.   

Όπως μεταδίδουν οι NYTimes, μερικές αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των United Airlines και JetBlue, δοκιμάζουν ήδη το CommonPass, μια εφαρμογή διαβατηρίου υγείας από το Commons Project.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, από την πλευρά του, κάνει λόγο για πρωτόκολλο σε σχέση με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού «το οποίο μπορεί να αναγνωριστεί και να χρησιμοποιηθεί σε συστήματα υγείας σε ολόκληρη την ΕΕ -και το οποίο θα μπορούσε να αναβαθμιστεί παγκοσμίως υπό τον συντονισμό του ΠΟΥ».

Τα πιστοποιητικά θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα μέτρα καραντίνας ή τα υποχρεωτικά τεστ σε περίπτωση ταξιδιού και ο κάτοχός τους δεν θα περιλαμβάνεται στις ομάδες «υψηλού κινδύνου».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Στο θέμα του πιστοποιητικού εμβολιασμού αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του briefing, την Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης. Όπως διευκρίνισε, δεν πρόκειται για διαβατήριο, αλλά για μια κωδικοποίηση με έναν τρόπο για να απλοποιηθεί και να διευκολυνθεί η μετακίνηση μεταξύ χωρών.

«Αυτό που έχουμε προτείνει θα είναι απλά κωδικοποίηση με έναν τέτοιο τρόπο, για όλη την Ευρώπη, έτσι ώστε, όταν κάποιος μετακινείται από μια χώρα στην άλλη, αντί να έχει κάνει ένα τεστ covid, να δείχνει το πιστοποιητικό και να μπορεί άνετα και με λιγότερη γραφειοκρατία να μετακινείται. Αυτό έχουμε ζητήσει και πιστεύουμε ότι μπορεί ως λύση να προωθηθεί και να αποτελέσει μια κοινή κωδικοποίηση για όλες τις χώρες της Ευρώπης», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΦΩΤΟ UNSPLASH

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί