Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΔΟΕ), ο οποίος συμφώνησε αυτό το μήνα σε μια απελευθέρωση ρεκόρ πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα για να αντιμετωπισθούν οι επιπτώσεις του αμερικανοϊσραηλινού πολέμου με το Ιράν, παρουσίασε σήμερα προτάσεις για να μειωθεί η πίεση από τις τιμές του πετρελαίου στους καταναλωτές, όπως να εργάζονται από το σπίτι και να αποφεύγουν τα αεροπορικά ταξίδια.
Ο αμερικανοϊσραηλινός πόλεμος με το Ιράν έχει αυξήσει τις τιμές της ενέργειας, δημιουργώντας ανησυχίες για πληθωρισμό σε όλο τον κόσμο και, όπως όλα δείχνουν, συνιστά την τέλεια αφορμή για να μειωθούν οι μετακινήσεις, όπως ορίζει άλλωστε η Ατζέντα 2030, με δικαιολογία το περιβάλλον.
Ο ΔΟΕ διατείνεται πως οι προτάσεις του είναι ενέργειες που θα μπορούσαν να κάνουν κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και νοικοκυριά για να ανακουφίσουν τους καταναλωτές από την πρόσφατη μεγάλη άνοδο των τιμών της ενέργειας.
Ο ΔΟΕ δήλωσε πως στις προτάσεις αυτές περιλαμβάνεται η δουλειά από το σπίτι, η μείωση των ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους κατά τουλάχιστον 10 χλμ/ώρα και η αποφυγή των αεροπορικών ταξιδιών, όταν είναι διαθέσιμα άλλα μέσα μεταφοράς.
Ο οργανισμός καλεί επίσης τους καταναλωτές να μαγειρεύουν με ηλεκτρικό μάλλον, παρά με αέριο, όταν αυτό είναι δυνατό, και προτείνει στην βιομηχανία να αριστοποιήσει την κατανάλωσή της υδρογονανθράκων.
Να λοιπόν που με αφορμή τον πόλεμο προτείνονται μέτρα, τα οποία έχουν ήδη προτείνει οι «πράσινοι» διεθνιστές και τα οποία ο Λιακόπουλος έχει πολλάκις αναφέρει εδώ και πολλά χρόνια.
Για την ώρα το προτείνουν. Θα χρειαστεί να τα επιβάλλουν;
Η κοινή γνώμη πάντως προετοιμάζεται για έναν κόσμο που δείχνει να αλλάζει…
Θυμηθείτε το πρόσφατο άρθρο του ΕΛ, που πριν αλέκτορα φωνήσαι δικαιώνεται: Ενεργειακή κρίση και αεροπορικές μετακινήσεις: Τι πρόκειται να συμβεί;
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo AI Freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τράπεζες για δημοσιεύματα για χρεώσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Προς την τρίτη συνεχή εβδομάδα απωλειών οδεύουν οι μετοχές
- Ρεκόρ για το τρέιλερ του «Spider-Man: Brand New Day»: Άγγιξε τις 718,6 εκατομμύρια προβολές!
- Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Μόσχα κλήθηκε από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών (video)
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ και η κόρη του δοκίμασαν ένα νέο άρμα μάχης
- Καθολικό lockdown στα κτηνοτροφικά προϊόντα της Λέσβου έπειτα από κρούσμα αφθώδους πυρετού
- Β. Κικίλιας: «Γίνεται προσπάθεια να εξευρεθούν ευρωπαϊκά κεφάλαια για την ανάσχεση των τιμών της ενέργειας»
- Σάλος με την αναφορά Νετανιάχου στον Ιησού Χριστό – Προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση, vid
- Χ. Δήμας: Η Αν. Μακεδονία και Θράκη στο επίκεντρο των διεθνών δικτύων μεταφορών και συνδεσιμότητας
- Το Ιράν ισχυρίζεται πως η παραγωγή πυραύλων «συνεχίζεται» παρά τον πόλεμο









