Πορτογαλία – Ξεκινούν εκ νέου τα “απαραίτητα” ταξίδια με τη Βρετανία και τη Βραζιλία

Η Πορτογαλία αποφάσισε να άρει την αναστολή των πτήσεων με τη Βρετανία και τη Βραζιλία, η οποία είχε τεθεί σε ισχύ από τα τέλη Ιανουαρίου, όμως εξακολουθούν να απαγορεύονται τα τουριστικά ταξίδια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

«Η αναστολή των πτήσεων από ή προς τη Βραζιλία ή τη Βρετανία ήρθη, μόνο για τα απαραίτητα ταξίδια», αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών σε ένα δελτίο τύπου.

Ως απαραίτητα θεωρούνται τα ταξίδια «με επαγγελματικά κίνητρα, για σπουδές, για επανένωση οικογενειών, για λόγους υγείας ή για ανθρωπιστικούς λόγους», διευκρινίζεται.

Αφότου επλήγη από ένα βίαιο κύμα της επιδημίας του νέου κορονοϊού στις αρχές του έτους, η Πορτογαλία εισέρχεται τη Δευτέρα στο τρίτο στάδιο ενός σχεδίου σταδιακής άρσης της καραντίνας, επιβεβαίωσε χθες ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.

Οι έλεγχοι στα σύνορα με την Ισπανία θα διατηρηθούν για τουλάχιστον 15 ημέρες επιπλέον, όπως και η υποχρέωση για τους ταξιδιώτες που φθάνουν στην Πορτογαλία να παρουσιάζουν ένα αρνητικό τεστ ή ακόμη να μπαίνουν σε καραντίνα, εξήγησε ο επικεφαλής της πορτογαλικής κυβέρνησης.

Η Πορτογαλία, επομένως, θα αξιώνει από τους ταξιδιώτες που έρχονται από χώρες με δείκτη επίπτωσης του νέου κορονοϊού άνω των 500 κρουσμάτων για 100.000 κατοίκους να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών. Μεταξύ των χωρών αυτών είναι η Βραζιλία και η Νότια Αφρική, αλλά και η Γαλλία και η Ολλανδία.

Τα ταξίδια από χώρες με δείκτη επίπτωσης άνω των 150 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, όπως η Ισπανία, η Γερμανία ή η Ιταλία, θα περιορίζονται στις μετακινήσεις που κρίνονται αναγκαίες, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Επιπλέον, όλοι οι επιβάτες που φθάνουν στην Πορτογαλία αεροπορικώς θα πρέπει να παρουσιάζουν ένα αρνητικό τεστ PCR.

Με εξαίρεση καμιά δεκαριά δήμους, η Πορτογαλία θα συνεχίσει την εφαρμογή του σχεδίου άρσης της καραντίνας, όπως το έχει προβλέψει, με την επαναλειτουργία τη Δευτέρα των εστιατορίων, των εμπορικών κέντρων, των αιθουσών θεάματος, των λυκείων και των πανεπιστημίων.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων Covid-19, που καταγράφονται καθημερινά στην Πορτογαλία, έχει σταθεροποιηθεί γύρω στα 500 κρούσματα την ημέρα, έναντι μιας κορύφωσης σχεδόν 13.000 στα τέλη Ιανουαρίου. Ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται μειώθηκε κάτω των 500 για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο.

(φωτο: pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί