“Πόρτα” στο Δικαστικό Μέγαρο – Με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή τεστ η είσοδος

πινάκιο με τις προς εκδίκαση υποθέσεις είναι ανηρτημένο στην πόρτα της εισόδου κι έτσι διαπιστώνεται αν κάποιος έχει, πράγματι, λόγο να μπει στο κτίριο


Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 η είσοδος στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, με τον υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης να είναι κάθετος απέναντι σε όσους δε διαθέτουν κάτι από τα παραπάνω ή δεν έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα για διασταύρωση των στοιχείων.

Το πινάκιο με τις προς εκδίκαση υποθέσεις είναι ανηρτημένο στην πόρτα της εισόδου κι έτσι διαπιστώνεται αν κάποιος έχει, πράγματι, λόγο να μπει στο κτίριο. Την ίδια ώρα, η πόρτα από την πλευρά της πλατείας Δασκαλογιάννη παραμένει κλειδωμένη.

Κατά την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «για την ασφαλή πρόσβαση στο χώρο της Δικαιοσύνης και για την απρόσκοπτη είσοδο στα δικαστήρια, τις εισαγγελίες, τα στρατιωτικά δικαστήρια, τα έμμισθα και άμισθα υποθηκοφυλακεία, καθώς και στα κτηματολογικά γραφεία και υποκαταστήματα του φορέα ”Ελληνικό Κτηματολόγιο” και στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, δικαστικοί λειτουργοί, δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι, εργαζόμενοι, πολίτες, υποχρεούνται να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για κορονοϊό COVID-19».

Οι υποχρεώσεις αυτές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «καταλαμβάνουν και ανηλίκους άνω των 12 ετών, ενώ οι ανήλικοι από 4 έως 11 ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου 24ωρου, στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα».

Όμως, κατ’ εξαίρεση, αρκεί η επίδειξη δήλωσης αποτελέσματος self-test για αυτοδιαγνωστικό έλεγχο που έχει διενεργηθεί σε χρονικό διάστημα 24 ωρών πριν από την είσοδο των φυσικών προσώπων στις ως άνω υπηρεσίες.

Πηγή, Φωτογραφίες: Cretalive. gr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί