Πολίτης vs πολίτη! Χιλιάδες καταγγελίες, πού εισέβαλλε η ΑΑΔΕ και τι φόβοι υπάρχουν

Σε χιλιάδες καταγγελίες για φαινόμενα φοροδιαφυγής και φορολογικών παραβάσεων σε βάρος επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, μέσα από τις πλατφόρμες της ΑΑΔΕ, «e-apodixi» και «καταγγελίες πολιτών», προχωρούν  καθημερινά χιλιάδες πολίτες χρησιμοποιώντας ως εργαλείο το έξυπνο κινητό τους ή τον υπολογιστή τους. Πολλοί έχουν τρομάξει με αυτή την κατάσταση!!!

Μέσω της πλατφόρμας «e-apodixi» έχουν αποσταλεί στην ΑΑΔΕ, μετά από σκανάρισμα, εκατοντάδες χιλιάδες αποδείξεις αγοράς αγαθών ή παροχής υπηρεσιών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι γνήσιες ή όχι, με τις καταγγελίες να φτάνουν ήδη τις 141.000 εκ των οποίων οι 80.000 είναι ανώνυμες και οι 61.000 επώνυμες.

Μέσω καταγγελίας στην εφαρμογή appodixi, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, έγινε έφοδος και σε σουπερμάρκετ στην Σπάρτη!

Όπως μεταδίδεται, μόλις έλαβαν σήμα από την appodixi, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ έκαναν φύλλο και φτερό τα φορολογικά στοιχεία και κινήσεις της επιχείρησης!

Διαπίστωσαν πως και βρήκαν το κατάστημα είχε τέσσερις ταμειακές μηχανές, από τις οποίες μόνον οι δυο διαβίβαζαν δεδομένα αποδείξεων στην ΑΑΔΕ.

Από τις άλλες δυο, τους τελευταίους 12 μήνες – από τον Νοέμβριο του 2022 έως και τις 23 Νοεμβρίου της φετινής χρονιάς -, το συγκεκριμένο κατάστημα είχε κόψει, αλλά δεν είχε δηλώσει στην ΑΑΔΕ 116.200 αποδείξεις (τζίρος 852.000 ευρώ, συν ΦΠΑ 127.000 ευρώ)!

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, στο κατάστημα μπήκε λουκέτο για 48 ώρες, επιβλήθηκε πρόστιμο 63.500 ευρώ για τη μη διαβίβαση των αποδείξεων, ενώ έχει ήδη αρχίσει έλεγχος για όλα τα στοιχεία του!

Παρότι, η υπόθεση αφορούσε φοροδιαφυγή, ο κόσμος έχει αρχίζει και φοβάται πως αυτές οι καταγγελίες στο μέλλον ίσως ξεφύγουν από το φάσμα των φόρων και «χτυπήσουν» και άλλους τομείς της κοινωνίας, ειδικά σε ό,τι αφορά εφαρμογή μέτρων με αφορμή πανδημίες, εμβόλια κτλ.!!!

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί