ΠΟΛΕΜΟΣ εναντίων τον αγροτών: ΓΙΑΤΙ ξεκίνησε στην Ολλανδία – Πώς βοηθά στην ΜΕΙΩΣΗ του πληθυσμού

Εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ γράφουν:

Ο κόσμος βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με μια διατροφική καταστροφή. Φτάνει σε επίπεδα κρίσης. 

Οι τρέχουσες πολιτικές σε πολλά μέρη του κόσμου δίνουν προτεραιότητα στην κλιματική αλλαγή για την υλοποίηση μιας νέας πράσινης συμφωνίας. Εν τω μεταξύ, τέτοιες πολιτικές θα συμβάλουν στον θάνατο παιδιών από σοβαρό υποσιτισμό λόγω κατεστραμμένων συστημάτων διατροφής, έλλειψης τροφής και νερού, άγχους, φόβου και επικίνδυνης έκθεσης σε χημικά. 

Περισσότερη αρνητική πίεση στους αγρότες και το σύστημα τροφίμων ισοδυναμεί με καταστροφή. Το  ανοσοποιητικό σύστημα  πολλών ανθρώπων, ιδιαίτερα των παιδιών, έχει χάσει την ανθεκτικότητά του και έχει αποδυναμωθεί πάρα πολύ με υψηλούς κινδύνους για λοιμώξεις, (μη) μεταδοτικές και μολυσματικές ασθένειες, θανάτους και στειρότητα .

Οι Ολλανδοί αγρότες, πολλοί από τους οποίους θα αντιμετωπίσουν κρίση κόστους ζωής μετά το 2030, έχουν τραβήξει την γραμμή. Υποστηρίζονται από έναν αυξανόμενο αριθμό συναδέλφων τους και γενικά πολιτών σε όλον τον κόσμο.

Δεν είναι οι αγρότες που μολύνουν περισσότερο το περιβάλλον, αλλά  οι βιομηχανίες  που παράγουν τα προϊόντα που χρειάζονται για μια  επανάσταση της τεχνοκρατίας  στην πράσινη ενέργεια, την εξόρυξη δεδομένων και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Καθώς περισσότερα από τα σχέδια του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) αναπτύσσονται από πολιτικούς, οι ανισότητες και οι συγκρούσεις αυξάνονται σε όλο τον κόσμο. 

Η ισχυρή εξέγερση των αγροτών στην Ολλανδία είναι ένα κάλεσμα για μια επείγουσα μετάβαση σε έναν κόσμο προσανατολισμένο στον άνθρωπο, ελεύθερο και υγιή με θρεπτικά τρόφιμα που καλλιεργούνται και συγκομίζονται με σεβασμό στις φυσικές διαδικασίες. Η συνεργασία των απλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο αυξάνεται για να αποτρέψει μια μαζική λιμοκαταστροφή που προκλήθηκε από το σχέδιο του επιστημονισμού και της τεχνοκρατίας.

(…)

Κατά την διάρκεια της πανδημίας, η παγκόσμια πείνα αυξήθηκε στα  150 εκατομμύρια  και τώρα επηρεάζει 828 εκατομμύρια ανθρώπους, με 46 εκατομμύρια στα πρόθυρα της πείνας να αντιμετωπίζουν επείγοντα επίπεδα πείνας ή χειρότερα (σ.σ. Η διεθνιστική τάξη πραγμάτων θέλει να φέρει ΠΑΓΚΟΜΣΙΟ ΗΓΕΤΗ να δώσει την ΛΥΣΗ). Στα μέρη που έχουν πληγεί περισσότερο, αυτό σημαίνει πείνα ή συνθήκες που μοιάζουν με λιμό. Τουλάχιστον 45 εκατομμύρια παιδιά υποφέρουν.

Με τις παγκόσμιες τιμές των τροφίμων και των λιπασμάτων να φτάνουν ήδη σε ανησυχητικά υψηλά (σ.σ. λόγω της ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕ ΠΡΟΧΗΜΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ), τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις της πανδημίας, τις πολιτικές εξόντωσης για την υλοποίηση των στόχων της (δήθεν) κλιματικής αλλαγής και τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας εγείρουν  σοβαρές ανησυχίες  για την επισιτιστική ασφάλεια τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. 

Ο κόσμος αντιμετωπίζει μια περαιτέρω αύξηση στις ελλείψεις τροφίμων, ωθώντας περισσότερες οικογένειες παγκοσμίως σε κίνδυνο σοβαρού υποσιτισμού. Οι κοινότητες που επέζησαν από προηγούμενες κρίσεις, τώρα είναι πιο ευάλωτες!

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Στον  απόηχο των νέων ορίων αζώτου  που απαιτούν από τους αγρότες να περιορίσουν ριζικά τις εκπομπές αζώτου έως και 70 τοις εκατό τα επόμενα οκτώ χρόνια, δεκάδες χιλιάδες Ολλανδοί αγρότες ξεσηκώθηκαν σε διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης. 

Οι αγρότες θα αναγκαστούν να χρησιμοποιούν λιγότερα λιπάσματα, ακόμα και να μειώσουν τον αριθμό των ζώων τους, σε ορισμένες περιπτώσεις  έως και 95% .  Αυτό θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων. Η Ολλανδία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας γεωργικών προϊόντων στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, η ολλανδική κυβέρνηση συνεχίζει την ατζέντα της για την (δήθεν) Κλιματική Αλλαγή.

Δυστυχώς, η  Σρι Λάνκα , μια χώρα της οποίας ο πολιτικός ηγέτης εισήγαγε πολιτική μηδενικών εκπομπών αζώτου και CO2, αντιμετωπίζει τώρα οικονομικά προβλήματα, σοβαρή πείνα και δυσκολίες πρόσβασης σε τρόφιμα μετά από πολιτική απόφαση ότι δεν επιτρέπεται στους αγρότες να χρησιμοποιούν λιπάσματα και φυτοφάρμακα. 

Οι ελλείψεις τροφής και νερού έχουν αυξηθεί και δημοσιευτεί στα μέσα ενημέρωσης. 

Επιπλέον, Αυστραλοί ειδικοί ανακοινώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης ιογενούς ασθένειας στα βοοειδή. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει πλήγμα 80 δισεκατομμυρίων αυστραλιανών δολαρίων στην οικονομία της Αυστραλίας και ακόμα περισσότερα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Αμέτρητες επιχειρήσεις και παραγωγοί χρεοκοπούν. Το συναισθηματικό τίμημα που πληρώνουν για την ευθανασία των υγιών κοπαδιών τους είναι τεράστιο και δύσκολα υποφερτό. Σπρώχνει  περισσότερους αγρότες  να τερματίσουν την ζωή τους. 

Ο ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ)

Ο αυξημένος κίνδυνος ελλείψεων τροφίμων και νερού που αντιμετωπίζει ο κόσμος θα φέρει την ανθρωπότητα στα άκρα (σ.σ. Αυτό θέλουν οι διεθνιστές για να τελειώσουν τους πολιτικούς που τους υπηρετούν και να φέρουν ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ). Η πείνα είναι ένα πολυκέφαλο τέρας. Η χρήση αυταρχικής πολιτικής εξουσίας οδήγησε σε καταστροφικές κυβερνητικές πολιτικές, καθιστώντας αδύνατο για εκατομμύρια ανθρώπους να κερδίσουν τα προς το ζην. Η χρόνια πείνα και η επανάληψη λοιμωδών λιμών πρέπει να θεωρηθούν ηθικά εξωφρενικές και πολιτικά απαράδεκτες, λένε οι Dreze και Sen στο  Hunger and Public Action , που δημοσιεύτηκε το 1991.

Ο υποσιτισμός δεν επηρεάζεται μόνο από την έλλειψη τροφής και νερού, αλλά και από περιπτώσεις ακραίου στρες, φόβου και ανασφάλειας για τα τρόφιμα και το μέλλον. Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει την πολυτέλεια να παραβλέψει αυτή την καταστροφή σε όλες τις μορφές της, η οποία επηρεάζει κυρίως παιδιά και γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία (σ.σ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ – ΕΔΩ). Παγκοσμίως, περισσότεροι από  3 δισεκατομμύρια άνθρωποι  δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την υγιεινή διατροφή (σ.σ. και έτσι τρώνε ανθυγιεινά και αρρωσταίνουν-πεθαίνουν πιο εύκολα).

Ακόμη και  πριν ξεκινήσει η πανδημία του Covid-19  , περίπου το 8% του πληθυσμού στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη δεν είχε τακτική πρόσβαση σε θρεπτικά και επαρκή τρόφιμα. Το ένα τρίτο των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας είναι αναιμικές, ενώ το 39% των ενηλίκων στον κόσμο είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Κάθε χρόνο περίπου 20 εκατομμύρια μωρά γεννιούνται λιποβαρή. Το 2016 το 9,6% των γυναικών ήταν λιποβαρείς. Ο υποσιτισμός φέρεται να προκαλεί περίπου το 45% των θανάτων σε παιδιά κάτω των πέντε ετών.

Όπως δήλωσε ο Lawrence Haddad, ο συμπρόεδρος της ανεξάρτητης ομάδας εμπειρογνωμόνων της  Global Nutrition Report  , «Ζούμε πλέον σε έναν κόσμο όπου ο υποσιτισμός είναι η νέα φυσιολογική κατάσταση (σ.σ. ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΗΓΕΤΗ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ)». 

photo intime

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί