Πόλεις 15 λεπτών στο Ελληνικό – Η Ελλάδα στην νέα εποχή! BINTEO

Τι θα συμβαίνει μέσα σε αυτές

Μία μικρογραφία της Αθήνας στοχεύει να δημιουργήσει η Lamda Development στο Ελληνικό!

Φιλοδοξεί να γίνει «η πόλη των 15 λεπτών»., όπου οι κάτοικοι της θα ικανοποιούν τις βασικές καθημερινές λειτουργίες (δουλεία, ψώνια, παροχές υγείας) εντός 15 λεπτών με τα πόδια, με ποδήλατο ή συγκοινωνίες, όπως αναφέρεται.

Το νέο αυτό είδος πόλεων αναπτύσσεται ήδη σε πόλεις της Ευρώπης, της Αμερικής αλλά και στην Σιγκαπούρη!

Φιλοδοξία είναι να αποτελέσει η νέα πόλη ένα παγκόσμιο πρότυπο.

Σκοπός των πόλεων, ή των “γειτονιών” αυτών, σύμφωνα με όσα έχει γράψει στα βιβλία του εδώ και πάνω από 15 χρόνια ο Λιακόπουλος, είναι η μείωση των μετακινήσεων των ανθρώπων, με αποτέλεσμα την μείωση των ρύπων (αυτό είναι το θετικό) με κίνδυνο όμως την γκετοποίησή τους, σε ένα απολύτως απαραίτητο χώρο.

Υπό την έννοια αυτή, σύμφωνα με τον Λιακόπουλο, θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο η προσωπική ελευθερία και η επιλογή μετακινήσεων των πολιτών ενός κράτους, εφόσον το κράτος το αποφάσιζε. Το μέλλον θα δείξει, αλλά όσον αφορά τις προβλέψεις του Λιακόπουλου, από ότι βλέπουμε, σε συνδυασμό με την συνεργασία της Ελλάδος με την εταιρεία MASDAR, που θέλει να μετατρέψει ελληνικά νησιά, ή και γειτονιές των 15 λεπτών σε οικολογικά “γκέτο”,από τα οποία δεν θα είναι απαραίτητο να μετακινηθεί κάποιος, το μέλλον είναι ήδη εδώ και χτυπάει την πόρτα μας.

Από ότι βλέπουμε,ο Λιακόπουλος είχε και πάλι δίκιο.

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί