Ποιός ήρθε και μίλησε με τον Μητσοτάκη – Τι ειπώθηκε για την Ελλάδα και τον πλανήτη (vid)

Το «ελληνικό πείραμα» και η καθημερινότητα που θα αλλάξει

Η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα είναι αυτή που θα καθορίσει το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για την Αττική, με την καθημερινότητά μας μας να τείνει να αλλάξει πλήρως, ενώ όπως θα δούμε παρακάτω, σε μία συζήτηση που έγινε με τον πρωθυπουργό και τον φερόμενο ως διανοητή, Νώε Χαράρι, βγήκαν «ζουμερές» ειδήσεις.

Κρίσιμος παράγοντας είναι η αξιολόγηση των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί στην Αττική και η οποία θα γίνει εντός της εβδομάδας. Αυτό τόνισε, άλλωστε, και ο Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open το Σάββατο που μας πέρασε, επισημαίνοντας πως «τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι ήδη πολλά και πρέπει πρώτα να δούμε πώς θα αποδώσουν αυτά και μετά να δούμε αν θα πάρουμε άλλα».

Ωστόσο, οι ειδικοί πιέζουν και αυτό που ακούσαμε το Σαββατοκύριακο είναι χαρακτηριστικό του τι ζητούν για την Ελληνική κοινωνία. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού, ισχυρίστηκε πως για να περιοριστεί ο κορωνοϊός πρέπει όλοι να φορούν μάσκα μέσα και έξω και να περιορίσουν τις επαφές τους σε όσο λιγότερες γίνεται: «Μπορεί ένας άνθρωπος που έχει ξεχάσει τη μάσκα θα διευκολυνθεί αν υπάρχει ένας αυτόματος πωλητής μασκών είτε με αντίτιμο είτε δωρεάν», σχολίασε.

Λιγότερες επαφές μεταξύ μας λοιπόν και αυτόματοι πωλητές μάσκας!!!

ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Ένα από τα μέτρα που δεν αποκλείεται πάντως να εφαρμοστούν σύντομα είναι, όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, καθώς έχει πέσει στο τραπέζι από τους ειδικούς εδώ κι αρκετό καιρό και φαίνεται να αποτελεί το επόμενο βήμα στη λίστα των μέτρων που έχει παραδοθεί στον πρωθυπουργό.

Αντιθέτως, το ενδεχόμενο να κλείνουν τα καταστήματα εστίασης στις 10 το βράδυ αντί τα μεσάνυχτα, όπως δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, δεν φαίνεται να εξετάζεται τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Παραμένει, ωστόσο, ένα ενδεχόμενο μέτρο σε ύστερη φάση.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το lockdown, το οποίο αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο της κυβέρνησης.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΩΕ ΧΑΡΑΡΙ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΏΘΗΚΑΝ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΑ

Ενδιαφέρον είχε πάντως η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην συζήτησή του με τον ιστορικό, Γιουβάλ Νώε Χαράρι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε συγκεκριμένα πως «είναι αδιανόητο να πάμε σε ένα γενικό lockdown και γι’ αυτό υπάρχει γενική συμφωνία ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες».

Η συζήτηση, υπό τον τίτλο “Πολιτική, Εξουσία και η Πανδημία”, επικεντρώθηκε στις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην πολιτική, την κοινωνία και την οικονομία.

Ο κ. Χαράρι ξεκίνησε την συζήτηση λέγοντας ότι η μάχη που δίνει ο πλανήτης είναι να αντιδράσει στην κρίση χωρίς να καταφύγει σε πρακτικές απολυταρχισμού, αλλά μέσα από την ενεργοποίηση των πολιτών. 

Τι εννοεί ο κ. Χαράρι; Αντί να επιβληθούν δικτατορικά μέτρα, να τα επιβάλλουμε μόνοι μας στους εαυτούς μας με αφορμή έναν ιό; Αυτό που ονομάζουμε ατομική ευθύνη;;; Ελπίζουμε πως όχι.

Σε περίπτωση όμως που ισχύει αυτό, τότε, με την μέθοδο του σαλαμιού, θα συνηθίζουμε σιγά-σιγά σε μέτρα περιορισμού της ελευθερίας μας, τα οποία θα αποδέχεται η πλειοψηφία ή έστω μια μεγάλη μερίδα πολιτών με αφορμή τον κορωνοϊό, κάτι που εφαρμόζεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Όποιός δεν τα δέχεται;;;

Ο Πρωθυπουργός πάντως είπε ότι το «ελληνικό πείραμα» απέδειξε ότι η καταπολέμηση της κρίσης του κορωνοϊού δεν γίνεται χωρίς την συμμετοχή των πολιτών, χωρίς οι πολίτες να νιώθουν εμπιστοσύνη στο κράτος! Τι θα γίνει όμως, όταν το Κράτος θα δίνει λόγο σε μία παγκόσμια εξουσία, η οποία θα αναλάβει την επίλυση των προβλημάτων παγκοσμίως (τελευταίο στάδιο παγκοσμιοποίησης);;; Άλλωστε ο Γιουβάλ Νώε Χαράρι μίλησε για την απουσία ΗΓΕΣΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ που διαπιστώνεται από αυτή την κρίση.

«Δεν υπάρχει κανείς να αναπληρώσει αυτό το κενό. Ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Κίνα, ούτε η ΕΕ. Δεν υπάρχει κοινό σχέδιο», δήλωσε χαρακτηριστικά, αγνοώντας φυσικά την εχθρό του διεθνισμού, Ρωσία. Ποιος θα αναλάβει να γεμίσει το κενό;;;

Δείτε τι ειπώθηκε, μεταξύ άλλων, στην συζήτηση Χαράρι-Μητσοτάκη:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί