Ποιά κτίρια θα γίνουν «κοινωνικές κατοικίες»! Τι ανακοίνωσε η Ζαχαράκη, vid

Τι δήλωσε η υπουργός της ΝΔ!

Ευρωπαϊκά κράτη ενισχύουν την πολιτική της κοινωνικής στέγασης! Συνεχώς ανακοινώνονται κατασκευές κοινωνικών κατοικιών, στο πλαίσιο της «ισχυρής δέσμευσης για την οικοδόμηση ενός δημόσιου, στεγαστικού συστήματος»!

Τα κράτη προσφέρουν σε άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικές ή κοινωνικές πιέσεις, κάποιας μορφής δημόσιου ή κοινωνικού συστήματος στέγασης ή επιδοτώντας τα ενοίκια, όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα! «Το Επίδομα Στέγασης είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα που επιβαρύνονται με το κόστος ενοικίου για την πρώτη κατοικία τους», αναφέρει το υπουργείο Εργασίας. 

Κατά αυτόν τον τρόπο, πολίτες εξαρτώνται από το κράτος για την στέγασή τους! Και όποιος εξαρτάται είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί συγκεκριμένα πράγματα, προκειμένου να μην βρεθεί ξαφνικά άστεγος!

Στις κοινωνικές κατοικίες θα μείνουν άνθρωποι που δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και να χρηματοδοτήσουν αυτόνομα την στέγασή τους ή ακόμα και παράνομοι μετανάστες που νομιμοποιούνται και εντάσσονται στην Ελλάδα και την Ευρώπη!

Πλέον, όπως είπε, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας της Ελλάδας, Σοφία Ζαχαράκη, «Έρχεται η κοινωνική αντιπαροχή – Θα αξιοποιηθούν ακίνητα του δημοσίου για κοινωνική κατοικία»!

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί