Η αξιολόγηση έγινε από την πρωτοβουλία Intelligent cities challenge της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018 ο Δήμος Ηρακλείου συμπεριελήφθη στη λίστα των 27 ισχυρότερων ψηφιακά πόλεων της Ευρώπης ύστερα από αξιολόγηση της ίδιας πρωτοβουλίας.
«Πρόκειται για το εξαιρετικό αποτέλεσμα μίας διαχρονικής και άοκνης προσπάθειας του Δήμου Ηρακλείου και της ψηφιακής πολιτικής του. Δεν είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται η προσπάθεια αυτή, και σίγουρα δε θα είναι και η τελευταία! Η πόλη του Ηρακλείου έχει καταφέρει να αποτυπωθεί στην συνείδηση των Ευρωπαίων ως έξυπνη πόλη και αυτό είναι σημαντικό» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Ψηφιακού Μετασχηματισμού Γιώργος Σισαμάκης.
Ως προς τη διαδικασίας, από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 29 Μαΐου, το Ηράκλειο συμμετείχε σε μία μεγάλη διαδικασία αξιολόγησης της ψηφιακής του πολιτικής μαζί με 192 πόλεις από 20 Ευρωπαϊκές χώρες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Intelligent cities challenge.
Το αποτέλεσμα είναι ότι το Ηράκλειο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των 100 intelligent cities της Ευρώπης. Στη λίστα αυτή υπάρχουν 10 πόλεις με διεθνή ακτινοβολία, 8 πόλεις- μέντορες και 82 άλλες πόλεις με ισχυρή αξιολόγηση της ψηφιακής τους πολιτικής.
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πρόεδρος Μεξικού για Τραμπ: Συνεργασία ναι, υποταγή όμως όχι
- Ελβετία: Ταυτοποιήθηκαν όλοι οι νεκροί και οι τραυματίες από την πυρκαγιά στο μπαρ στο Κραν Μοντανά
- Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών εκφράζει την ανησυχία της για την επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα
- Επαναλειτουργεί από τις 8/1 το κολυμβητήριο στο Γουδή
- ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει αίτημα για σύγκληση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την ΥΠΑ και το “μπλακ αουτ”
- Η Δ. Λιμνιωτάκη νέα πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων
- Κέντρο Επιχειρήσεων από το υπ. Ναυτιλίας – Στο επίκεντρο η νέα κοινή πλατφόρμα με Ένοπλες Δυνάμεις και Frontex
- Μπήκε με φόρα το 2026! ΗΠΑ: «Σειρά έχει η Κούβα, οι μέρες τους είναι μετρημένες», vid
- Στο Παρίσι αύριο ο Μητσοτάκης: Θα συναντηθεί με τους ηγέτες της συμμαχίας των προθύμων για την Ουκρανία
- Το ξέρατε; Αυτό είναι το πραγματικό μέγεθος της Γροιλανδίας που θέλει ο Τραμπ, vid









