Πλημμύρες: Φέρνουν υποχρεωτική «πράσινη» ασφάλιση σπιτιών;;; Όταν φώναζε ο Λιακόπουλος, vid

Στα «σκαριά» λένε ότι θα βρίσκεται και ένα νέο «πράσινο χαράτσι» που θα χρησιμεύσει ως "κουμπαράς" του κράτους για τις φυσικές καταστροφές.

Την “καραμέλα” της…«κλιματικής αλλαγής» (που σήμερα είναι της μόδας να τη λένε…κλιματική κρίση!!) χρησιμοποιούν ΜΜΕ πολιτικοί και “ειδικοί”, όχι επί ματαίω!

Οι πλημμύρες των τελευταίων ημερών με τις τεράστιες καταστροφές στον θεσσαλικό κάμπο ίσως δώσουν την ευκαιρία στη διεθνιστική κυβέρνηση Μητσοτάκη να επεναφέρει ορισμένα “παγωμένα” ζητήματα.

Ένα εξ αυτών φαίνεται να είναι η υποχρεωτική ασφάλιση των σπιτιών για φυσικές καταστροφές, με ένα μοντέλο που είναι αρκετά οικείο στους κατόχους ΙΧ.

Δεν αποκλείεται οι κυβερνώντες να φέρουν ως…παράδειγμα τις φυσικές καταστροφές, με το πρόσχημα ότι αυτές θα συμβαίνουν πιο συχνά πλέον λόγω “κλιματικής κρίσης”, προκειμένου να περάσουν ένα μέτρο που ελάχιστοι ιδιοκτήτες ακινήτων εφαρμόζουν σήμερα στη χώρα μας.

Η αρχή έχει γίνει, καθώς ήδη έχει νομοθετηθεί η έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για όσους ασφαλίζουν τα σπίτια τους.

Ωστόσο υπάρχουν σκέψεις, υπό το δυσβάσταχτο βάρος της αποκατάστασης των ζημιών στη Θεσσαλία, η ασφάλιση να καταστεί υποχρεωτική!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως συμβαίνει και με τα αυτοκίνητα, θα το έχουν οι ιδιοκτήτες των παλαιότερων (και άρα μη ενεργοβόρων) και μεγαλύτερων ακινήτων. Εκεί τα όποια ασφαλιστικά πακέτα θα είναι σαφώς μεγαλύτερα, αυξάνοντας κατακόρυφα το ετήσιο κόστος.

Το «τυράκι» είναι η άμεση αποζημίωση των πληγέντων από κάποια φυσική καταστροφή από τις εκάστοτε ασφαλιστικές και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η «φάκα» όμως;;;

Τι θα γίνεται άραγε σε όσα ακίνητα (όχι αναγκαστικά μόνο πρώτες κατοικίες) δεν έχουν ασφαλιστεί για φυσικές καταστροφές;; Θα βγαίνουν μήπως εντελώς εκτός αγοράς, όπως και στην περίπτωση που δεν θα έχουν τα απαραίτητα ενεργειακά πιστοποιητικά;;;

Όλα συνδέονται στον δρόμο της Ατζέντας 2030, τα βήματα της οποίας εφαρμόζουν φυσικά «για το καλό» μας.

Θυμηθείτε τι είχε πει για τα ακίνητα ο Δημοσθένης Λιακόπουλος σε μία εκπομπή πιο επίκαιρη από ποτέ:

(Δείτε συγκεκριμένα από το 26:00 την αναφορά στα σπίτια)

intime photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί