Πίτσα, μπάλα και… Αιγαίο

Τυχαίο, δεν νομίζω...

Ένας χαμός επικρατεί σε Ελλάδα και Τουρκία!

Συμπτωματικά, την ώρα που επιχειρείται επιχείρηση εξεύρεσης λύσης στο Αιγαίο, το ποδόσφαιρο και στις δύο χώρες μπαίνει σε καραντίνα, διαιτητές απέχουν, τρώνε ξύλο, χούλιγκαν τραυματίζουν αστυνομικό, παράγοντες ομάδων βρίσκονται στα μαχαίρια και η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται ξαφνικά από αθλητικές παρασκηνιακές ειδήσεις!!!

Ποιός θα κάτσει να ασχοληθεί με τα Ελληνοτουρκικά;;;

Ποιός θα κάτσει να ασχοληθεί με την πρόσφατη παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, λίγες μέρες μετά την σκληρή παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά για τα Ελληνοτουρκικά, ο οποίος παρουσιάστηκε αντίθετος με την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα!

Ασχέτως αν οι δηλώσεις έγιναν για να ικανοποιήσουν δεξιούς ψηφοφόρους της ΝΔ και να μείνουν στο κόμμα ή όχι, περιείχαν σημαντικές διαπιστώσεις!

Ο Κ. Καραμανλής ήταν ιδιαίτερα επικριτικός στην ελληνοτουρκική προσέγγιση και κυρίως στην Διακήρυξη των Αθηνών την οποία θεωρεί ότι περιέχει γκρίζες ρυθμίσεις που αναστέλλουν την άσκηση της εθνικής μας κυριαρχίας σε Αιγαίο, Κύπρο και Θράκη. «Πολύ δε περισσότερο εάν ο στόχος τρίτων είναι η συνδιαχείριση του αρχιπελάγους του Αιγαίου», όπως είπε.

Σε κάποιο άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει ότι η «ειρήνη δεν εξαγοράζεται με εκχώρηση της κυριαρχίας»

Όμως όλα αυτά πλέον διαπερνούν σαν αέρας τα αυτιά της κοινής γνώμης, η οποία επικεντρώνεται, μέσω των ΜΜΕ, στο μπάχαλο του ελλαδικού ποδοσφαίρου, στο οποίο οι μάσκες πέφτουν πανταχόθεν και κατά ριπάς!

Όλοι στον καναπέ τρώγοντας πίτσα, βλέποντας, αν τους επιτραπεί, μπάλα και ακούγοντας περιστασιακά και με απάθεια για το Αιγαίο αλλά και για άλλα πράγματα που προωθούνται στην χώρα μας! Μέχρι να έρθει για όλους το μεγάλο ξεβόλεμα!!!

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί