Σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό, αφού σχολίασαν τις εικόνες με εμβολιασμένους πολίτες να διασκεδάζουν στα μπαρ και έμαθαν από τον Έλληνα προπονητή της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γιάννη Σφαιρόπουλου πως για να μπεις σε εστιατόριο, πρέπει να δείξεις πιστοποιητικό εμβολιασμού, ευχήθηκαν για την Ελλάδα «Και στα δικά μας».
Συγκεκριμένα, στην εκπομπή καλεσμένοι ήταν ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης και ο Έλληνας προπονητής που ζει στο Ισραήλ.
Ο κ. Σφαιρόπουλος εξήγησε πως έχει εμβολιαστεί ο ίδιος και η οικογένειά του με το εμβόλιο της Pfizer, ενώ στο Ισραήλ τα μαγαζιά έχουν ανοίξει, τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα, υπάρχει ξανά μποτιλιάρισμα, επειδή γίνονται μαζικοί εμβολιασμοί με το εμβόλιο, που, ως γνωστόν, έχει εγείρει ενστάσεις από επιστήμονες, εκτός επιτροπών, επειδή δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς πριν διατεθεί με καταγγελίες και δημοσιεύματα για πάμπολλες παρενέργειες μετά από αυτό, παρότι οι ειδικοί» αποκλείουν κάθε σχέση με τα εμβόλια. Υπογράμμισε, ωστόσο, ο «Coach Σφαιρό» πως τα μέτρα περιορισμού, οι μάσκες και οι αποστάσεις εξακολουθούν να υφίστανται.
Στην συνέχεια, ο προπονητής της Μακάμπι εξιστόρησε την δική του εμπειρία, μπαίνοντας σε εστιατόριο με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Μάλιστα εξήγησε πως «οι Ισραηλινοί έχουν συνδεθεί σε ένα σύστημα του Υπουργείου Υγείας διαδικτυακά και παίρνουν το πιστοποιητικό ψηφιακά στο τηλέφωνό τους».
Ακούγοντας αυτά ο κ. Δερμιτζάκης είπε «και στα δικά μας», προτρέποντας σε αυτή την κατεύθυνση τους Έλληνες να εμβολιαστούν, έτσι ώστε μετά να διασκεδάζουμε, να τρώμε και να πίνουμε με πιστοποιητικό εμβολιασμού, τηρώντας παράλληλα τα μέτρα περιορισμού.
Δείτε το βίντεο:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Γεραπετρίτης εύχεται να επανέλθει η ειρήνη παγκόσμια το 2026
- Η Γαλλία θέλει να απαγορεύσει τα social media για παιδιά κάτω των 15 από την επόμενη σχολική χρονιά
- Όσα δεν θέλουν να ξέρει ο κόσμος: Πριν φύγει το 2025 όλοι πρέπει να δουν αυτό το ΒΙΝΤΕΟ
- Απόφαση – σταθμός του ΣτΕ για ασφάλιστρα υγείας: Αυστηρά κριτήρια διαφάνειας για μονομερή αναπροσαρμογή
- Συναγερμός στη Φινλανδία με πλοίο που θεωρείται ύποπτο για σαμποτάζ σε υποθαλάσσιο καλώδιο
- Τέλος ο ΟΠΕΚΕΠΕ σήμερα – Ενσωματώνεται στην ΑΑΔΕ από 1/1/2026 – Ποιες διευθύνσεις δημιουργούνται
- Ποιοί είπαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον πρωθυπουργό
- Κυκλοφοριακό χάος στην Πολωνία λόγω σφοδρής χιονοκακοκαιρίας
- Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της 3ης σεζόν της κωμικής σειράς «Shrinking»
- Το Κιριμπάτι είναι η πρώτη χώρα που υποδέχθηκε το 2026! Ακολούθησαν Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία, vid









