Πήρε φόρα η κυβέρνηση! «Παγώνει» το ΒΙΝΤΕΟ, θα τα κάνουν και αυτά στους Έλληνες;;;

Μαύρη μέρα για την κοινωνία και τον αθλητισμό, ωστόσο υπάρχουν και χειρότερα για να έρθουν

Μαύρη μέρα για την Ελληνική κοινωνία και τον αθλητισμό, ο οποίος πλέον αντί να ενώνει, θα χωρίσει, καθώς οι ανεμβολίαστοι μένουν εκτός γηπέδου, μετά από απόφαση της κυβέρνησης.

Επιπλέον δημιουργήθηκαν, δύο ειδών χώροι που θα μπορούν να είναι είτε αμιγείς εμβολιασμένων είτε μεικτοί χώροι.  Στους αμιγείς χώρους θα μπορούν να βρίσκονται ΜΟΝΟ οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει το τελευταίο 6μηνο (λεπτομέρειες ΕΔΩ).

Μιας και, όμως, πήρε φόρα η κυβέρνηση, ίσως μπορέσει να αντιγράψει και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τα οποία η Αθήνα διατηρεί άψογη σχέση.

Το Αμπου Ντάμπι λοιπόν θα επιτρέπει από τις 20 Αυγούστου μόνο σε εμβολιασμένους κατά της Covid-19 την πρόσβαση σε ορισμένους δημόσιους χώρους, όπως σχολεία, πανεπιστήμια και βρεφονηπιακοί σταθμοί, ανέφερε με tweet του το γραφείο τύπου του εμιράτου.

Η ημερομηνία του Αυγούστου καθορίστηκε ώστε να δοθεί χρόνος στους περισσότερους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού. Άλλοι δημόσιοι χώροι που βρίσκονται στη λίστα είναι: εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, γυμναστήρια, μουσεία, θέρετρα και όλα τα άλλα καταστήματα λιανικής, εκτός από εκείνα που πωλούν προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Εκτός αυτού, ήδη οι αρχές στο Αμπού Ντάμπι έχουν αναπτύξει κάμερες αναγνώρισης προσώπου σε εμπορικά κέντρα και ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές με την αιτιολογία ότι μπορούν να «εντοπίσουν τον COVID-19».

«Η τεχνολογία φέρεται να ανιχνεύει τον ιό μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, τα οποία ιδανικά αλλάζουν λόγω της παρουσίας των σωματιδίων RNA στο σώμα ενός μολυσμένου ατόμου», αναφέρεται.

Άλλωστε στην Ελλάδα, ο έλεγχος των εμβολιασμένων, προκειμένου να τους επιτρέπεται η είσοδος στους αμιγείς χώρους και τα γήπεδα, θα γίνεται από μία κεντρική ψηφιακή πλατφόρμα, από μία εφαρμογή ψηφιακή η οποία θα επιβεβαιώνει και τη γνησιότητα του πιστοποιητικού το οποίο θα δηλώνεται. Γιατί όχι να μην γίνει ακόμα ένα βήμα…

Δείτε Άμπου Ντάμπι:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί