Ενέκρινε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 31 Μαρτίου, η κυβέρνηση στην Ιταλία, για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.
Παράλληλα, με απόφαση του Ιταλού υπουργού Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, επιβάλλεται καραντίνα πέντε ημερών στους μη εμβολιασμένους πολίτες που φθάνουν στην Ιταλία από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για όποιον έχει εμβολιαστεί, θα είναι αρκετό να φέρει μαζί του αρνητικό διαγνωστικό τεστ.
Από αύριο, δε, μπαίνει σε ισχύ ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για αστυνομικούς, καραμπινιέρους, μέλη του στρατού, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό που εργάζεται σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας.
Στα μέλη των σωμάτων ασφαλείας που δεν θα δεχθούν να εμβολιαστούν, θα διακοπεί η καταβολή του μισθού και θα ζητηθεί να παραδώσουν προσωρινά το όπλο τους, τις χειροπέδες, όπως και την επαγγελματική τους ταυτότητα.
Σε όποιον προσπαθήσει να συνεχίσει να εργάζεται και να αποφύγει τους ελέγχους θα επιβάλλεται πρόστιμο από 600 μέχρι 1.500 ευρώ. Για τους ανώτερους υπαλλήλους και τα στελέχη οι οποίοι θα αποδειχθεί ότι πραγματοποιούν ελλιπείς ελέγχους, το πρόστιμο θα κυμαίνεται από 400 μέχρι 1.000 ευρώ.
Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό των σχολείων, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά τόσο τους εργαζόμενους στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά σχολεία.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “5ο Santa SUP”: Άη Βασίληδες ανέβηκαν σε σανίδες και γέμισαν με χρώμα τον Θερμαϊκό
- Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Στάρμερ για τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Λαμία – Αποχώρησαν οι αγρότες από τα διόδια Τραγάνας
- Ποιά ώρα να τρώμε βραδινό για να μην πάρουμε βάρος και να μην αυξηθεί το σάκχαρο
- Οι ΗΠΑ αναχαίτισαν ένα ακόμη πλοίο κοντά στη Βενεζουέλα
- Αποκλεισμένη η διέλευση οχημάτων στα Πράσινα Φανάρια – Κλειστός για μεταφορές ο Προμαχώνας
- Χιλιάδες ντυμένοι με στολές…γιόρτασαν το χειμερινό ηλιοστάσιο στο Στόουνχεντζ, vid
- Σκωτία: Τι αποκάλυψε μυστηριώδης μαζική ταφή 3.000 ετών της Εποχής του Χαλκού
- ΕΛΑΣ: Εξιχνιάσθηκε ένοπλη ληστεία με λεία 180.000 ευρώ – Δύο συλλήψεις
- Το θέμα που συντηρείται ακόμα – Οι κοινωνίες πρέπει να ανησυχούν;
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΕΣ
ΑΛΚΟΟΛ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΤΣΙΑΡΑΣ









