Λεπτομέρειες για τη διαδικασία που θα κλείνουν τα ραντεβού τους οι πολίτες προκειμένου να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό έδωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι οι πολίτες θα πηγαίνουν να εμβολιαστούν με ένα χαρτί ή έναν κωδικό.
«Δηλαδή όταν θα πηγαίνει ο πολίτης στο φαρμακείο για να κλείσει το ραντεβού, θα τυπώνει ο φαρμακοποιός ένα χαρτί, το οποίο θα πρέπει να το επιδεικνύεις στο κέντρο για λόγους ακρίβειας. Θέλουμε να ξέρουμε σε πραγματικό χρόνο πόσοι εμβολιάζονται και θέλουμε να μπορούμε να ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία για να ελαχιστοποιηθούν τα όποια προβλήματα παρατηρηθούν».
Ωστόσο σε ό,τι αφορά το ζήτημα προσωπικών δεδομένων και το GDPR που έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας, ο κ.Πιερρακάκης αρνήθηκε να δώσει μία σαφή απάντηση, παραπέποντας γενικά και αόριστα στις ευρωπαϊκές αρχές:
«Έχει προβλεφθεί να υπάρχει ένα αποδεικτικό για τον πολίτη ότι εμβολιάστηκε. Βέβαια το πού θα χρησιμοποιείται αυτό είναι ένα πανευρωπαϊκό ερώτημα, γιατί υπάρχουν ζητήματα προσωπικών δεδομένων, τα οποία θα τα απαντήσει η Ε.Ε».
Σχετικά με την πολυαναμενόμενη «εκστρατεία ενημέρωσης» με την οποία θα «βομβαρδίσουν» τον ελληνικό λαό, ο αρμόδιος Υπουργός σημείωσε:
«Ο κόσμος θα ενημερωθεί με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Καταρχάς θα γίνεται από τα ΜΜΕ, όπου η Επιτροπή θα λέει ποια κατηγορία πολιτών πρέπει να εμβολιαστεί. Επιπλέον, οι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο, θα λαμβάνουν κι ένα μήνυμα με προτεινόμενα ραντεβού και μετά από αυτό οι πολίτες που δε διαθέτουν ψηφιακές δεξιότητες θα μπορούν να πάνε στα φαρμακεία ή στα ΚΕΠ, τα οποία για αυτό το σκοπό, θα ανοίξουν για να κλείσουν τα ραντεβού τους».
Και συνέχισε:
«Αν κάποιος χάσει το ραντεβού για τον εμβολιασμό του, εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα για να κλείσει νέο ραντεβού. Εμείς έχουμε πει καταρχήν ότι θα προτείνουμε στον κόσμο ραντεβού και θα του δίνουμε τη δυνατότητα να το αλλάξει μια φορά. Από εκεί και πέρα θα έχουν προτεραιότητα αυτοί που τα έχουν ήδη προγραμματίσει, αλλά στην πορεία θέλουμε να διευκολύνουμε όλους τους συμπολίτες μας».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ραγδαίες εξελίξεις για το μακελειό στα Βορίζια της Κρήτης: Συνελήφθη 23χρονος για τη βόμβα στο σπίτι
- Νέα καριέρα για την Adele: Θα κάνει το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη σε ταινία του Τομ Φορντ
- Η προβοκάτσια που θα μπορούσε να οδηγήσει στο χάος
- ΟΟΣΑ: Το 71% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα δυσκολεύεται να βρει προσωπικό
- Ελεύθερη είσοδος σε Μουσεία, Αρχαιολογικούς χώρους και Μνημεία την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2025
- Σέρρες: Ένταση, φωτιά και 29 συλλήψεις σε δομή μεταναστών – Πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς
- Αλλεπάλληλα ρεκόρ στα διεθνή Χρηματιστήρια με τις αναμενόμενες εξελίξεις στις ΗΠΑ
- Έμμα Στόουν: Η μούσα του Λάνθιμου η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο, σύμφωνα με τη Χρυσή Τομή
- Έκτη τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου για θέματα Διασποράς
- Σοκαριστικό βίντεο δείχνει την κατάρρευση γέφυρας στην Κίνα λίγους μήνες μετά τα εγκαίνια









