• Αρχική
  • Άρθρα
  • Pfizer: Ξεκινά νομικές ενέργειες για την καταπολέμηση της “παραπληροφόρησης κατά του εμβολιασμού”

Pfizer: Ξεκινά νομικές ενέργειες για την καταπολέμηση της “παραπληροφόρησης κατά του εμβολιασμού”

Οι νομικές διαδικασίες της Pfizer είναι ασυνήθιστες, σύμφωνα με νομικούς παρατηρητές, καθώς ζητούν έγγραφα προτού καταθέσουν επίσημα μήνυση.

Η Pfizer εντείνει ένα πρόγραμμα για την καταπολέμηση της “παραπληροφόρησης για τα εμβόλια”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Αλμπέρτ Μπουρλά περιέγραψε εκείνους που διαδίδουν την “παραπληροφόρηση εμβολίων” ως «εγκληματίες», και οι δικηγόροι της Pfizer ασκούν τώρα κατηγορίες δυσφήμησης εναντίον τουλάχιστον ενός ιστότοπου που διαδίδει παραπληροφόρηση.

Ο σύμβουλος της Pfizer, Πολ, Βάις, Ρίφκιντ, Γουόρτον & Γκάρισον LLP, υπέβαλε εντολή σύμφωνα με το άρθρο 3102 στοιχείο γ) του νόμου και των κανόνων πολιτικής πρακτικής για να υποχρεώσει την αποκάλυψη πριν από τη δράση από την DreamHost LLC στην πολιτεία της Νέας Υόρκης στις 16 Νοεμβρίου.

Η καταγγελία ζητά από την DreamHost LLC, μια εταιρεία εγγεγραμμένη στη Brea της Καλιφόρνια, η οποία παρέχει υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων, να παράσχει στην Pfizer την ταυτότητα του ατόμου που διηύθυνε τον, από τις 26 Νοεμβρίου, ανενεργό ιστότοπο, «Conservative Beaver,», προκειμένου να κατατεθεί αγωγή δυσφήμησης κατά του ατόμου που διεύθυνε δύο άρθρα που περιείχαν “παραπληροφόρηση για το εμβόλιο”.

Το πρώτο άρθρο, το οποίο δημοσιεύτηκε στις 5 Νοεμβρίου, ισχυρίστηκε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Μπουρλά συνελήφθη και κατηγορήθηκε για πολλαπλές κατηγορίες απάτης που προκύπτουν από παραποίηση δεδομένων εμβολίων και δωροδοκία αξιωματούχων. Η ανάρτηση ισχυρίστηκε επίσης μπλακάουτ των ΜΜΕ για το γεγονός από τα κυρίαρχα ΜΜΕ.

Ένα άλλο άρθρο, που δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου, ισχυρίστηκε ότι η σύζυγος του Μπουρλά είχε αναγκαστεί από τον σύζυγό της να κάνει το εμβόλιο κατά της COVID-19 και στη συνέχεια είχε πεθάνει. Δεν είναι νεκρή και δεν έχει υπάρξει καμία ένδειξη ότι αναγκάστηκε να πάρει το εμβόλιο.

Η κατάθεση θα μπορούσε να παράσχει στην Pfizer και σε άλλους κατασκευαστές εμβολίων έναν οδικό χάρτη για την καταπολέμηση της “παραπληροφόρησης για τα εμβόλια”. Οι νομικές διαδικασίες της Pfizer είναι ασυνήθιστες, σύμφωνα με νομικούς παρατηρητές, καθώς ζητούν έγγραφα προτού καταθέσουν επίσημα μήνυση.

Εάν είναι επιτυχείς, θα μπορούσε να αποτελέσει προηγούμενο για άλλες εταιρείες για την καταπολέμηση της “παραπληροφόρησης”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, σε συνέντευξή του περιέγραψε εκείνους που διαδίδουν την παραπληροφόρηση εμβολίων ως «εγκληματίες». Το έργο είναι δύσκολο, ωστόσο, καθώς ο Μπουρλά και οι δικηγόροι της εταιρείας πρέπει να περάσουν από επίπεδα διαδικτυακής ταυτότητας. Οι βραχύβιες διαδικτυακές ομάδες μέσων ενημέρωσης που διαδίδουν “παραπληροφόρηση εμβολίων” διοικούνται από άτομα που είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν.

(από sputniknews. gr / photo: intime)

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.