Πετάνε τα πιστοποιητικά (και) στο Ισραήλ με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού από την Ελλάδα!

Εδώ συνεχίζουν να πιστώνονται πρόστιμα στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους.

Σε περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό προχωρά το Ισραήλ, με τον πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ να ανακοινώσει την καθολική αναστολή χρήσης του πιστοποιητικού «green pass», με το οποίο οι πολίτες αποδείκνυαν τον εμβολιασμό τους, την προηγούμενη νόσηση ή το αρνητικό τεστ προκειμένου να εισέλθουν σε εσωτερικούς χώρους.

Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται μετά την σταθερή μείωση των νέων κρουσμάτων του ιού που καταγράφεται στη χώρα.

«Το κύμα της Όμικρον υποχώρησε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατά την συνάντησή του με τους ειδικούς για την πορεία της πανδημίας.

Το μόνο που σημείωσε ως ένα μέτρο που θα παραμείνει είναι πως οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τεστ στα παιδιά τους δύο φορές την εβδομάδα, ενώ αρνητικό τεστ θα εξακολουθεί να απαιτείται για την επίσκεψη μόνο σε οίκους ευγηρίας.

Οπουδήποτε αλλού τα πιστοποιητικά θα πάψουν να ισχύουν.

Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι πως το Ισραήλ έχει μικρότερα ποσοστά εμβολιασμού σε σχέση με τη χώρα μας, στην οποία κανένα μέτρο δεν έχει ακόμα αρθεί!

Πιο συγκεκριμένα, το εβραϊκό κράτος μετράει 66,4% πλήρως εμβολιασμένου πληθυσμού, έναντι 69,3% της χώρας μας.

Eν αντιθέσει με το Ισραήλ, τη Μ. Βρετανία και την Ελβετία, στη χώρα μας δεν γίνεται ούτε συζήτηση για καθολική χαλάρωση των κορωνομέτρων, παρά μόνο για ορισμένες ανούσιες παρεμβάσεις αποκλειστικά για τους εμβολιασμένους.

(φωτο:intime)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί