H αυστραλιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι αρνήθηκε αίτημα ενός κτηνοτρόφου εξαγωγέα να στείλει ένα πλοίο που μεταφέρει περίπου 14.000 πρόβατα και 1.500 βοοειδή στο Ισραήλ μέσω του περίπλου της Αφρικής, μια διαδρομή που θα διαρκέσει ένα μήνα.
Τα ζώα επιβαίνουν στο πλοίο εδώ και ένα μήνα, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από υπέρμαχους των δικαιωμάτων των ζώων που παρομοιάζουν την μεταχείρισή τους με βασανιστήρια.
Το πλοίο MV Bahijah απέπλευσε από την Αυστραλία με προορισμό το Ισραήλ στις 5 Ιανουαρίου, αλλά δεν πραγματοποίησε την προγραμματισμένη του πορεία μέσω της Ερυθράς Θάλασσας εξαιτίας της απειλής των Χούθι της Υεμένης και κλήθηκε από την αυστραλιανή κυβέρνηση να επιστρέψει.
Περίμενε επί μια εβδομάδα στα ανοικτά των ακτών της δυτικής Αυστραλίας μέχρι να αποφασίσει η κυβέρνηση αν μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του.
Πολλές εκατοντάδες βοοειδή εκφορτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, αλλά οι αυστραλιανοί κανονισμοί βιοασφάλειας προβλέπουν ότι σε αυτή την περίπτωση τα ζώα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα.
Το υπουργείο Γεωργίας δεν αναφέρθηκε λεπτομερώς στους λόγους της απόφασής του, αλλά σημείωσε ότι η κατάσταση της υγείας των ζώων παραμένει καλή.
“Τα επόμενα βήματα για τα ζώα που επιβαίνουν στο πλοίο είναι εμπορικές αποφάσεις που πρέπει να λάβει ο εξαγωγέας. Το υπουργείο είναι έτοιμο να αξιολογήσει την όποια μελλοντική αίτηση”, αναφέρει το υπουργείο.
Η Αυστραλία έιναι μεγάλος εξαγωγέας ζώντων ζώων και τον περασμένο χρόνο μετέφερε περισσότερα από μισό εκατομμύρια πρόβατα και μισό εκατομμύριο βοοειδή.
Η κυβέρνηση σκοπεύει να απαγορεύσει τις εξαγωγές ζώντων προβάτων μέσα στα επόμενα χρόνια.
Ένα άλλο πλοίο που μετέφερε περίπου 60.000 ζώα απέπλευσε από την Αυστραλία την περασμένη εβδομάδα με προορισμό το λιμάνι Άκαμπα της Ιορδανίας στην Ερυθρά Θάλασσα.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αγρίνιο: Στις 4 Οκτωβρίου, η 46η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ – 30 επιχειρήσεις και πάνω από 700 θέσεις εργασίας
- Αντζελίνα Τζολί: “Αγαπώ την χώρα μου αλλά αυτή τη στιγμή δεν την αναγνωρίζω”
- ΟΗΕ: Τι συναντήσεις θα έχει στη Νέα Υόρκη ο Γ. Γεραπετρίτης
- Μεσανατολικό: Η Γαλλία και η Σαουδική Αραβία οργανώνουν σύνοδο για τη λύση των δύο κρατών
- Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή σύλληψη ανήλικου που οδηγούσε κλεμμένη μηχανή – Έπεσε πάνω σε περιπολικό
- Έκτακτη σύσκεψη στην UEFA για τον αποκλεισμό των ομάδων του Ισραήλ
- Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δηλώνει έτοιμος για διάλογο με τις ΗΠΑ εφόσον εγκαταλείψουν την αξίωση για αποπυρηνικοποίηση
- Κοντογεώργης για Ελληνοτουρκικά: Υποχρέωσή μας είναι να δημιουργούμε συνθήκες αρμονικής συνύπαρξης
- Χειροπέδες σε 29χρονη μητέρα στη Θεσσαλονίκη – Άφησε τα τρία ανήλικα παιδιά της μόνα στο σπίτι
- Μετά τη Βρετανία και η Πορτογαλία αναγνώρισε το παλαιστινιακό κράτος
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΔΥΠΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ


ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ
