«Πεινάμε»! Εικόνες ΣΟΚ στην Χιλή που προμηνύουν παγκόσμιες εξελίξεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο κορωνοϊός έδωσε την αφορμή…

Με την κρίση του κορωνοϊού να αυξάνεται, ο στρατός της Χιλής αναπτύχθηκε σε φτωχές συνοικίες της πρωτεύουσας, όπου ξέσπασαν ταραχές εξαιτίας της έλλειψης τροφίμων που οφείλεται στα μέτρα περιορισμού.

Όπως βλέπουμε η κρίση τον πλανήτη διογκώνεται, προκειμένου να δοθεί «παγκόσμια λύση».

«Είμαστε σε μια συγκυρία πολύ περίπλοκη, πολύ δύσκολη (…) κινητοποιούμε όλους τους διαθέσιμους πόρους για να βοηθήσουμε εκείνους που έχουν ανάγκη», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Χάιμε Μάνιαλιτς ανακοινώνοντας τον ημερήσιο απολογισμό της πανδημίας.

Πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας της Χιλής συγκλονίστηκαν από διαδηλώσεις εναντίον των μέτρων απόλυτου περιορισμού της κίνησης που επιβλήθηκαν το Σάββατο στο σύνολο της πρωτεύουσας.

«Πεινάμε», «χρειαζόμαστε να δουλέψουμε», «έχουμε ανάγκη να έρθει η βοήθεια», φώναζαν κάτοικοι των συνοικιών αυτών, αφού η κυβέρνηση του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα, που μέχρι τώρα προτιμούσε τα περιοριστικά μέτρα να εφαρμόζονται επιλεκτικά και να γίνονται μαζικά διαγνωστικές εξετάσεις, αποφάσισε τελικά να επιβάλει απόλυτη απαγόρευση της κίνησης για τουλάχιστον μία εβδομάδα στο Σαντιάγο.

Η οργή ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας στηn συνοικία Ελ Μπόσκε, όπου υψώθηκαν οδοφράγματα και σημειώθηκαν εκτεταμένες συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις επιβολής της τάξης. Περίπου 100 άνθρωποι λεηλάτησαν εταιρεία διανομής αερίου για οικιακή χρήση. Ο στρατός ανάπτυξε ισχυρή δύναμη και οχήματα στην συνοικία για να αποκαταστήσει την τάξη.

Δείτε εικόνες που δεν αποκλείεται να επεκταθούν στον πλανήτη:

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί