Πατέρας παρακαλά την πρώην του να μην κάνει χημικό ευνουχισμό στον 9χρονο γιο τους -Τον μεγαλώνει σαν κορίτσι

Ένας απελπισμένος πατέρας παρακαλά την πρώην σύζυγό του να μην κάνει χημικό ευνουχισμό στον γιο τους, αφότου μετακόμισαν στην Καλιφόρνια από το Τέξας, όπου η διαδικασία είναι νόμιμη.

Ο Τζεφ Γιάνγκερ, από το Τέξας, αποκάλυψε μάλιστα ένα βίντεο στο οποίο ο 9χρονος γιος του, Τζέιμς, λέει ότι είναι κορίτσι, στην εκπομπή «Tucker Carlson Tonight». Ερωτηθείς ο Τζέιμς αν είναι αγόρι, είπε στον πατέρα του στο βίντεο: «Όχι, είμαι κορίτσι».

Το 9χρονο αγόρι ισχυρίστηκε ότι η μητέρα του, η οποία είναι παιδίατρος, του είπε ότι είναι κορίτσι, επειδή «αγαπούσε τα κορίτσια» και τον έντυνε με «φορέματα».

Τι ισχυρίζεται ο πατέρας
Ο πατέρας του λέει πως η πρώην σύζυγός του, Δρ. Αν Γεωργούλα, σχεδίαζε να κάνει χημικό ευνουχισμό στον γιο τους μέχρι την ηλικία των 9 ετών, την ηλικία δηλαδή που είναι σήμερα. Ο χημικός ευνουχισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί με ενέσεις, εμφυτεύματα ή λήψη φαρμάκων για να σταματήσει η παραγωγή ορμονών του φύλου, σύμφωνα με την Κλινική Κλίβελαντ.

«Το αίμα μου πάγωσε όταν συνειδητοποίησα τι είχε σχεδιάσει για τον γιο μας», είπε ο Γιάνγκερ στην εκπομπή. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, η πρώην σύζυγός του ξεκίνησε τη μετάβασή του όταν ήταν δύο ετών. Προσπάθησε να τον εγγράψει σε μια κλινική φύλου όταν ήταν πέντε ετών -την Genesis Clinic στο Ντάλας του Τέξας. Τα εκεί ιατρικά του αρχεία δείχνουν ότι σκόπευε να τον ευνουχίσει χημικά στην ηλικία των 8 ή 9 ετών. «Και μετά μετακομίζει ως διά μαγείας στην Καλιφόρνια; Δεν νομίζω ότι πρόκειται για τυχαίο γεγονός», είπε ο πατέρας.

Σύμφωνα με τον πατέρα, η πρώην σύζυγός του θέλει να κάνει στο γιο τους χημικό ευνουχισμό
Πρόσθεσε, μάλιστα, πως η πρώην σύζυγός του τον χώρισε για να μπορέσει να ευνουχίσει το αγόρι χωρίς την άδειά του και μάλιστα πήρε προσωρινή δικαστική απόφαση που απαγόρευσε στον πατέρα «ακόμα και να πει στον γιο του ότι είναι αγόρι», όπως είπε ο Γιάνγκερ στην τηλεοπτική εκπομπή.

«Έπρεπε να τον παρουσιάζω στον κόσμο ως κορίτσι», είπε. «Ο δίδυμος αδελφός του Τζουντ έχει μπερδευτεί τελείως με όλο αυτό».

Το 2019, ο Γιάνγκερ έλαβε κατά το ήμισυ την επιμέλεια των παιδιών του, προκειμένου να εμποδίσει την προσπάθεια της γυναίκας του για τον ευνουχισμό του γιου τους, αλλά η υπόθεση τελικά πήρε παράταση και η δικαστής Μαίρη Μπράουν αφαίρεσε από τον πατέρα τα δικαιώματά του, όπως ισχυρίστηκε.

Η μετακόμιση της μητέρας στην Καλιφόρνια
«Τελικά, η δικαστής επέτρεψε στην πρώην μου να μετακομίσει στην Καλιφόρνια λίγες ημέρες πριν τεθεί σε ισχύ ο νόμος περί ασύλου στην Καλιφόρνια», είπε ο Γιάνγκερ.

Ο νόμος αυτός προστατεύει τα τρανς παιδιά και τις οικογένειές τους που διαφεύγουν από την «Αλαμπάμα, το Τέξας, το Αϊντάχο ή οποιαδήποτε άλλη πολιτεία που ποινικοποιεί τους γονείς τρανς παιδιών, επιτρέποντάς τους να λάβουν φροντίδα που να επιβεβαιώνει το φύλο τους».

«Αν αυτοί οι γονείς και τα παιδιά τους έρθουν στην Καλιφόρνια, η νομοθεσία θα τους βοηθήσει να προστατευτούν από το να τους πάρουν τα παιδιά τους ή από το να διωχθούν ποινικά επειδή υποστηρίζουν την πρόσβαση των τρανς παιδιών στην υγειονομική περίθαλψη», ανέφερε σε δήλωσή του ο πολιτειακός γερουσιαστής Σκοτ Γουάινερ. Ο νόμος αυτός τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2023.

Ο πατέρας πήγε την υπόθεσή του μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο του Τέξας, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τη σύζυγό του, αλλά με μια απόφαση 8-1 απέρριψαν ως «παράλογη» την αίτησή του, λέγοντας ότι «δεν ήταν πιθανό η σύζυγός μου να μετέβαινε στην Καλιφόρνια λόγω των νόμων περί ασύλου».

«Με ανάγκαζαν να ντύνω τον γιο μου με κοριτσίστικα ρούχα»
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο πατέρας ισχυρίζεται πως η σχολική περιφέρεια στην οποία ανήκει ο γιος του «προσπάθησε να κάνει κρυφά τη μετάβαση» του Τζέιμς και ανάγκασε τον ίδιο να ντύνει τον γιο του με κοριτσίστικα ρούχα.

«Έφερνα τον γιο μου στο σχολείο με αγορίστικα ρούχα και του έδιναν ένα φόρεμα και τον ανάγκαζαν να χρησιμοποιεί την τουαλέτα των κοριτσιών» ισχυρίστηκε ο πατέρας, τονίζοντας πως η πρώην σύζυγός του είχε γράψει το παιδί στο σχολείο ως κορίτσι.

Η μητέρα πιστεύει πως ο γιος της είναι κορίτσι
Τον Οκτώβριο του 2019, η Γεωργούλα κέρδισε μια δίκη που της επέτρεψε να υποβάλει τον Τζέιμς σε ορμονοθεραπεία για να εμποδίσει την εφηβεία. Η Γεωργούλα, η οποία είναι παιδίατρος, υποστήριζε εδώ και καιρό πως ο Τζέιμς είναι τρανσέξουαλ και ήθελε το παιδί της να γίνει κορίτσι με το όνομα Λούνα. Ο πρώην σύζυγός της, όμως, δεν πίστευε πως ο γιος τους είχε δυσφορία φύλου και θεωρούσε πως το παιδί τους απλά βίωνε κάποια σύγχυση σχετικά με το φύλο του.

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί το 2010. Προχώρησαν σε εξωσωματική γονιμοποίηση για να αποκτήσουν δίδυμα, ζητώντας μάλιστα να είναι αγόρια. Τα παιδιά γεννήθηκαν το 2012 και το ζευγάρι χώρισε κάποια χρόνια αργότερα.

Αλλά οι διαφωνίες σχετικά με το φύλο του παιδιού τους άρχισαν όταν η Γεωργούλα πήγε τον Τζέιμς να δει έναν έμφυλο θεραπευτή στο Children’s Hospital Center. Ισχυρίζεται ότι είχε παρατηρήσει πως ο Τζέιμς έπαιρνε πάντα παιχνίδια με κοριτσίστικα θέματα, ότι το παιδί μιμούνταν γυναικείους χαρακτήρες της Disney και πως ζητούσε να φοράει φορέματα.

Ο θεραπευτής συνέστησε στον Τζέιμς να ξεκινήσει την κοινωνική μετάβαση φορώντας φορέματα στο σχολείο και χρησιμοποιώντας το όνομα Λούνα. Ο πατέρας, όμως, ισχυρίζεται πως η πρώην σύζυγός του πίεζε τη μετάβαση από τότε που χώρισαν και κατηγόρησε τη Γεωργούλα ότι άρχισε να χειραγωγεί το παιδί τους όταν ο Τζέιμς ήταν μόλις τριών ετών, κατηγορώντας την ότι κλείδωνε τον γιο τους στην κρεβατοκάμαρα και έλεγε στο παιδί τους πως «τα τέρατα τρώνε μόνο αγόρια».

iefimerida, unsplash

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί