Την ώρα που στην Ελλάδα σφάζονται αιγοπρόβατα λόγω της πανώλης που πλήττει την χώρα και λαμβάνονται έκτακτα μέτρα σε κτηνοτροφικές μονάδες, η βρετανική κτηνοτροφία απειλείται από την θανατηφόρα αφρικανική πανώλη των χοίρων που οδεύει προς το Ηνωμένο Βασίλειο, προειδοποιεί μια κυβερνητική έκθεση που διέρρευσε, σύμφωνα με την Daily Mail!
Ο ιός, όπως μεταδίδουν οι Βρετανοί, μεταδίδεται μέσω μολυσμένων παράνομων προϊόντων χοιρινού κρέατος και σκοτώνει τους περισσότερους χοίρους που τον κολλάνε, παρόλο που δεν αποτελεί απειλή για τον άνθρωπο.
Το κυβερνητικό έγγραφο αποκάλυψε ότι είναι «πιθανό» ο ιός να φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο εντός μηνών, σύμφωνα με δημοσίευμα της The Sun.
Εξήντα τόνοι παράνομου χοιρινού κρέατος έχουν κατασχεθεί από τον Σεπτέμβριο του 2022, τονίζουν τα ρεπορτάζ!
Η επικεφαλής της λιμενικής υγείας και δημόσιας προστασίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Lucy Manzano, δήλωσε: «Αν φτάσει εδώ, θα έχει ως αποτέλεσμα προγράμματα θανάτωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και απαγορεύσεις εξαγωγών. Παρομοίως δηλαδή με αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τις θανατώσεις ζώων!
«Θα έχει απολύτως καταστροφικές συνέπειες για τις χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις μας, την κοινότητα των άγριων χοίρων και τη φήμη μας», προσέθεσε η Manzano!
Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε: «Η αφρικανική πανώλη των χοίρων είναι μια ασθένεια που προσβάλλει τους χοίρους και όχι τους ανθρώπους. Η πρόληψη μιας επιδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει μια από τις βασικές προτεραιότητές μας για τη βιοασφάλεια και έχουμε δημοσιεύσει εκτενείς πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με την ασθένεια».
Υπάρχουν φωνές στην Ευρώπη που προβληματίζονται από το ξαφνικό ξέσπασμα της πανώλης, το οποίο πλήττει τον κλάδο της κτηνοτροφίας! Υπάρχουν και εκείνοι που βλέπουν σύντομα ανάμειξη των πολυεθνικών με συνθετικά τρόφιμα στον τομέα της παραγωγής κρεάτων!
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέα σημαντική ανακάλυψη από ομάδα ερευνητών: Οι Ρωμαίοι έβρισκαν χρυσό μέσω του νερού στα Πυρηναία
- Φεστιβάλ των Φαναριών: Στην Ασία γιορτάζουν το τέλος της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς, vid
- Φρουροί της Επανάστασης: «Ο εχθρός δεν θα είναι ασφαλής πουθενά στον κόσμο»
- Σε “αυτοσυγκράτηση” καλεί ο ΟΗΕ Χεζμπολάχ και Ισραήλ
- ΗΠΑ: Οι τέσσερις στόχοι για τον πόλεμο με το Ιράν
- Μουντιάλ 2026: Εκνευρισμός για τις αστρονομικές τιμές των εισιτηρίων – 8.000 δολάρια ο τελικός
- Φορτηγό ψεκασμού ασφάλτου διορθώνει λακκούβες του δρόμου μέσα σε λίγα λεπτά, vid
- Κλιμάκωση και στον Λίβανο: Τουλάχιστον 52 νεκροί και πάνω από 150 τραυματίες εξαιτίας ισραηλινών βομβαρδισμών
- Τέσσερα ελληνικά F-16 προσγειώθηκαν στην Κύπρο
- Συνελήφθη 33χρονη για την δολοφονία 93χρονου στην Αθήνα και για κλοπή σε βάρος 59χρονου στην Κηφισιά









