Παιχνίδια με τις τιμές πετρελαίου: Συνθήκες πανικού στην αγορά οδήγησαν σε βουτιά 7% των τιμών πριν ανακάμψουν

Η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο αναφέρεται ότι είναι μειωμένη λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Ενδεικτικό είναι ότι αναφέρεται ότι η ζήτηση για αεροπορικά καύσιμα στις ΗΠΑ έχει πέσει, λόγω περιορισμού στις μετακινήσεις.

Η τιμή του αμερικανικού αργού WTI κατρακύλησε αρχικά 7.2% στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2021, εν μέσω ανησυχιών ότι μία ύφεση της αμερικανικής οικονομίας θα πλήξει περαιτέρω τη ζήτηση.

Μεγάλες είναι σήμερα οι διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου μετά τη χθεσινή βουτιά τους, με την αγορά να ανοίγει σήμερα σε συνθήκες πανικού για να καλύψει στη συνέχεια τις απώλειες.

Η τιμή του αμερικανικού αργού WTI κατρακύλησε αρχικά 7.2% στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2021, εν μέσω ανησυχιών ότι μία ύφεση της αμερικανικής οικονομίας πρόκειται να πλήξει τη ζήτηση.

Αργότερα, η τιμή ανέκαμψε και διαπραγματευόταν στα 69 δολάρια το βαρέλι με κέρδη 0,6%, ενώ η τιμή του μπρεντ σημείωνε άνοδο 0,9% στα 73 δολάρια.

Μιλούν για πωλήσεις πανικού

«Είχαμε ξανά πωλήσεις πανικού, διογκωμένες από τις συναλλαγές με αλγόριθμο, χωρίς αμφιβολία», δήλωσε ο ιδρυτής της συμβουλευτικής εταιρείας Vanda Insights.

Το πετρέλαιο έχει υποχωρήσει 14% φέτος, κάτι που δείχνει ότι το σχέδιο του ΟΠΕΚ να αυξήσει τις τιμές με τη μείωση της παραγωγής του δεν έχει έως τώρα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

«Οι ανησυχίες για την εξασθένιση της οικονομικής ανάπτυξης σε μεγάλες οικονομίες οδήγησαν σε νέες καθοδικές πιέσεις στα εμπορεύματα… Το κλίμα είναι πιθανό να παραμείνει πτωτικό στην αγορά πετρελαίου», σημείωσαν αναλυτής της ANZ Group.

ΗΠΑ – Μια οικονομία που “λιμνάζει” μειώνει τη ζήτηση για καύσιμα

Στοιχεία που ανακοινώθηκαν από αμερικανικές υπηρεσίες έδειξαν μείωση της ζήτησης βενζίνης και αύξηση της προσφοράς καυσίμων. Η ζήτηση για αεροπορικά καύσιμα μειώθηκε επίσης, αν και παρέμεινε σε επίπεδα ελαφρά υψηλότερα από τα περσινά.

Οι πτωτικές πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου φέτος αναφέρεται ότι οφείλονται και στο γεγονός ότι οι ρωσικές ροές ήταν πιο ανθεκτικές, παρά τη δέσμευση της Μόσχας να μειώσει την προσφορά και το πλέγμα των κυρώσεων της Δύσης.

Θυμηθείτε ΕΔΩ: Η παγκόσμια οικονομική κρίση που έφεραν ρίχνει τις τιμές πετρελαίου – Σχέδιο για να αποδυναμώσουν τις χώρες του ΟΠΕΚ+;;

(με πληροφορίες από imerisia. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί