ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ: Μπροστά σε αυτό οι ΧΟΑΞΑΔΕΣ θα μοιάζουν ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ

Ένα τεράστιο δίκτυο πάνω από τα κεφάλια όσων γράφουν την αλήθεια...

Υποστηρίζοντας ότι «η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης είναι μια συνεχής παγκόσμια πρόκληση για την κοινωνία», η Google και το YouTube δήλωσαν την Τρίτη ότι θα δαπανήσουν 12 εκατομμύρια δολάρια για να δημιουργήσουν ένα Παγκόσμιο Ταμείο Ελέγχου Γεγονότων που θα υποστηρίζει ένα δίκτυο 135 οργανισμών ελέγχου δεδομένων που λειτουργούν από 65 χώρες σε περισσότερες από 80 γλώσσες.

Τα χρήματα αποτελούν μέρος μιας επιχορήγησης 13,5 εκατομμυρίων δολαρίων που οι εταιρείες τεχνολογίας απένειμαν στο Διεθνές Δίκτυο Ελέγχου Γεγονότων (IFCN), ένα τμήμα του μη κερδοσκοπικού ινστιτούτου πολυμέσων Poynter , σύμφωνα με το Mashable .

Τα χρήματα θα διατεθούν για την κλιμάκωση των υφιστάμενων λειτουργιών του IFCN της Poynter, καθώς και για την έναρξη νέων πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση αυτού που το IFCN θεωρεί «πληροφορία» και την μείωση αυτού που θεωρεί «παραπληροφόρηση», ανέφεραν οι εταιρείες.

«Ο κόσμος χρειάζεται έλεγχο δεδομένων περισσότερο από ποτέ», δήλωσε ο Baybars Örsek , εκτελεστικός διευθυντής του IFCN: «Αυτή η συνεργασία με την Google και το YouTube παρέχει οικονομική υποστήριξη σε παγκόσμιους ελεγκτές στοιχείων και είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ωστόσο, ο Mark Crispin Miller , Ph.D., καθηγητής σπουδών μέσων στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, είπε στο The Defender η εξέλιξη αυτή, αν και κωμωδία, δεν είναι καθόλου αστεία.

Ο Michael Rectenwald , Ph.D., συγγραφέας του « Google Archipelago : The Digital Gulag and the Simulation of Freedom», επέκρινε επίσης την οικονομική συνεργασία της Google και του YouTube με το IFCN, λέγοντας στο The Defender:

«Η Google και το YouTube δεν είναι προμηθευτές πληροφοριών. Eίναι εργαλεία για τον ολοκληρωτικό έλεγχο της πληροφορίας. Έχουν εμπλακεί σε πληροφορίες λογοκρισίας, υποβάθμισης και μαύρης λίστας, πιθανότατα από την ίδρυσή τους.

«Η ανάθεση τέτοιων λειτουργιών στο IFCN δεν αποτελεί έκπληξη. Το IFCN είναι απλώς ένας πράκτορας του ολοκληρωτικού καθεστώτος».

Οι έλεγχοι στοιχείων είναι δηλώσεις γνώμης ή δηλώσεις γεγονότων;

«Η διάκριση μεταξύ του τι συνιστά «πληροφορία» έναντι του τι συνιστά «παραπληροφόρηση» είναι αυθαίρετη και εξαρτάται από το εάν ευθυγραμμίζεται με την προτιμώμενη αφήγηση των όσων βρίσκονται στην εξουσία», είπε ο Ρέκτενβαλντ.

«Παραπληροφόρηση» σημαίνει οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με τις αφηγήσεις του καθεστώτος για οποιοδήποτε αριθμό ζητημάτων, όπως η διεθνής πολιτική και ο πόλεμος, η οικονομία και η ύφεση, οι πανδημίες και τα εμβόλια, η πολιτική και οι εκλογές, οι παγκόσμιες ελίτ, η κλιματική αλλαγή και η Μεγάλη Επανεκκίνηση», κατέληξε.

ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ ΛΟΙΠΟΝ!!!

photo unsplash

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί