• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Σε ποιά πόλη στην Ευρώπη πειραματίζεται για αυτό που θα επιβληθεί σε όλους μας…

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Σε ποιά πόλη στην Ευρώπη πειραματίζεται για αυτό που θα επιβληθεί σε όλους μας…

Ένα ενδιαφέρον άρθρο...

Το Apeldoorn μετατράπηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), χωρίς να συμβουλευτεί τους κατοίκους του, στην πρώτη «Έξυπνη Πόλη» (πόλη επιτήρησης) της Ολλανδίας.

Μια άγνωστη αυστριακή εταιρεία, η RadioLED , έχει αναπτύξει ένα δίκτυο 5G στην πόλη βάσει μυστικής συμφωνίας με τον δήμο. Ο δήμος δεν λαμβάνει έσοδα από το έργο kai η κατεύθυνση ανήκει εξ ολοκλήρου στο RadioLED. Η εταιρεία διαχειρίζεται επίσης τα δεδομένα που λαμβάνονται από χιλιάδες αισθητήρες που παρακολουθούν τους πολίτες του Apeldoorn παντού.

Το Apeldoorn Smart City είναι μόνο ένα από τα πολλά έργα που υλοποιεί το WEF στην Ολλανδία, όντας σε συνεννόηση με Ολλανδούς πολιτικούς – από την βασίλισσα Μάξιμα μέχρι την Σίγκριντ Κάαγκ και τον Μαρκ Ρούτε – που εφαρμόζουν την παγκοσμιοποιητική ατζέντα του αρχιτσιρακιού της διεθνιστικ΄ς τάξης πραγμάτων, Klaus Schwab, την «Μεγάλη Επανεκίνησει».

Ο Schwab μιλά για μία παγκόσμια «4η Βιομηχανική Επανάσταση», η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει μια «ψηφιακή ταυτότητα» για κάθε κάτοικο της γης και ακόμη και μια συγχώνευση ανθρώπου και τεχνολογίας μέσω της εμφύτευσης τσιπ στο ανθρώπινο σώμα.

(…)

Στο Apeldoorn, η αυστριακή εταιρεία τεχνολογίας RadioLED δημιούργησε ένα δημόσιο δίκτυο 5G, για πρώτη φορά στην Ολλανδία. Ωστόσο, το τι κάνει αυτή η εταιρεία με τα δεδομένα που συλλέγει για τους πολίτες του Apeldoorn και ποιες περαιτέρω συμφωνίες υπάρχουν με τον δήμο παραμένει μυστικό. Οι έρευνες στον δήμο δεν αποκαλύπτουν κάτι.

Το Apeldoorn είναι ο πρώτος δήμος στην Ολλανδία που ξεκινά το έργο της έξυπνης πόλης στα τέλη του 2021. Ένα έργο στο οποίο η πόλη – σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας RadioLED – θα εξοπλιστεί με ένα υπεργρήγορο και δωρεάν δημόσιο δίκτυο 5G, και όλα θα είναι συνδεδεμένα εκεί, από φανάρια μέχρι αισθητήρες που παρακολουθούν την καθαριότητα του αέρα.

(…)

Τι γνωρίζει όμως ο κόσμος για την εταιρεία RadioLED; Τι περιλαμβάνει στην πραγματικότητα το έργο της Έξυπνης Πόλης και ποιος θα ωφεληθεί; Πόσες κεραίες θα υπάρχουν και πού θα τοποθετηθούν; Έχουν λόγο οι πολίτες; Πότε θα έρθει η σειρά της υπόλοιπης Ολλανδίας; Και επίσης: τι γίνεται με το απόρρητο και ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την υγεία;

Η RadioLED είναι μια αυστριακή εταιρεία τεχνολογίας που αναπτύσσει, κατασκευάζει και λειτουργεί ασύρματα δίκτυα με την πατενταρισμένη τεχνολογία της στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Για την υλοποίηση του έργου Smart City, ο δήμος του Apeldoorn και η RadioLED υπέγραψαν μια μυστική συμφωνία το 2021, δίνοντας στην RadioLED άδεια να εγκαταστήσει 500 μικρούς πομπούς (τετράγωνα λευκά κουτιά) σε φανοστάτες. Το κόστος μέχρι στιγμής είναι 1,7 εκατ. ευρώ. Το έργο ξεκίνησε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ WEF και ως εκ τούτου η είδηση είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς παρόμοια πράγματα επιδιώκεται να εφαρμοστούν σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Το συνολικό κόστος αυτού του έργου υπολογίζεται στα 17,8 εκατ. ευρώ και θα βαρύνει εξ ολοκλήρου την RadioLED ή τέλος πάντων τους διεθνιστές που κρύβονται πίσω από τις πολυεθνικές.

Η εταιρεία δεν διευκρινίζει πώς θα αποσβεστεί αυτή η επένδυση, αλλά είναι προφανές ότι πρόκειται για συλλογή και πώληση δεδομένων. Μια προσοδοφόρα επιχείρηση στην οποία οι πολίτες πρέπει να πληρώσουν τον λογαριασμό. Ο δήμος του Apeldoorn δεν λαμβάνει έσοδα από το έργο Smart City, όλα τα κέρδη πηγαίνουν στο RadioLED. Ωστόσο, δεν τους ενδιαφέρουν τα κέρδη, αλλά ο έλεγχος! Ωστόσο, ο ιστότοπος του δήμου του Apeldoorn αναφέρει ότι διαμορφώνει δήθεν το έργο Smart City «μαζί με κατοίκους, επιχειρήσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ιδρύματα γνώσης».

Τότε όμως γιατί ο δήμος προχώρησε σε μυστική συμφωνία με το RadioLED; Και γιατί ο δήμος του Apeldoorn απαντά σε ερωτήσεις πολιτών ανακοινώνοντας ότι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το RadioLED με ερωτήσεις σχετικά με το περιεχόμενο του έργου Smart City;

Η μυστική σύμβαση που υπέγραψε η Apeldoorn με τη RadioLED θυμίζει έντονα τη συμφωνία του (ολλανδικού0 Υπουργείου Οικονομικών –επίσης μυστική εκείνη την εποχή– με εταιρείες τηλεπικοινωνιών, η οποία όριζε ότι οι δήμοι θα έμεναν εκτός κυκλώματος και ότι ο ολλανδικός πληθυσμός δεν μπορούσε να αντιταχθεί στην ανάπτυξη (μελλοντικών) ασύρματων δικτύων επικοινωνίας.

Αν και το Apeldoorn είναι ο πρώτος δήμος στην Ολλανδία που υλοποιεί το έργο Smart City, αυτό το έργο βρίσκεται επίσης στην ημερήσια διάταξη και στους άλλους δήμους. Ωστόσο, η πολιτική συζήτηση για τον φάκελο ακτινοβολίας και 5G στη Χάγη έχει κλείσει, παρότι, η έκθεση «5G and Health», που δημοσιεύτηκε από το Συμβούλιο Υγείας 2020, δείχνει ότι ο αντίκτυπος του 5G στην υγεία δεν έχει ακόμη ερευνηθεί εν μέρει, ότι οι πραγματικοί κίνδυνοι για την υγεία δεν είναι γνωστοί και ότι υπάρχει σχέση μεταξύ 5G και υγείας δεν μπορεί να αποκλειστεί βλάβη για πολλές ασθένειες.

Το έργο θα προσγειώσει κυριολεκτικά την ιδιωτικότητά μας στο δρόμο και η πόρτα στο κράτος επιτήρησης θα είναι ορθάνοιχτη.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην ολλανδική εφημερίδα De Andere Krant 

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.